Först utgick stjärnorna Fernando Torres och Steven Gerrard skadade.

Sedan föll Liverpool överraskande hemma mot Reading och åkte ur FA-cupen.

Snacka om en nattsvart kväll för alla Liverpoolfans.

Liverpool, som ligger på en blygsam sjundeplats i Premier League, har fasligt svårt med Reading som är ett bottenlag i andradivisionen (fyra från slutet).

Förra mötet slutade 1–1 och i kvällens omspel på Anfield var spelet lika krampaktigt som det Manchester United visade upp mot Leeds.

Liverpool tog oförtjänt ledningen i första halvleks slutminut och då behövde man en motståndare till sin hjälp. Steven Gerrard slog ett inlägg och olycklige Ryan Bertrand styrde in bollen i eget mål.

Tunga skador

Dessförinnan hade anfallsstjärnan Fernando Torres lämnat planen redan i den 29:e minuten med en knäskada.

Gerrard byttes ut i halvtid då han kände av en lårskada. Ingen av stjärnorna ska dock vara allvarligt skadade, uppger TT.

Utan Torres och Gerrard tappade Liverpool än mer och Reading startade jakten på ett kvitteringsmål.

Kvittering på tilläggstid

Reading var ytterst nära att pressa in en kvittering med tio minuter kvar. Jobi McAnuff tog bollen på egen planhalva, satte full fart mot målet, lurade brallorna av både Jamie Carragher och Daniel Agger och dribblade sig fri – men placerade bollen tätt utanför.

På tilläggstid sköt sedan Gylfi Sigurdsson ett farligt skott som Diego Cavalieri gjorde en fantastisk räddning på. Men Reading vägrade ge sig och i tredje tilläggsminuten tvingades Cavalieri kapitulera.

Yossi Benayon rev ner Shane Long i straffområdet, Phil Dowd pekade på straffpunkten och Sigurdsson placerade kallt in 1–1, vilket förde matchen till en rafflande förlängning.

Liverpool ropade efter straff

Där – i 99:e minuten – tog Reading ledningen. Brynjar Gunnarsson tunnlade Insua på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Shane Long som knappast kunde välja ett bättre tillfälle att nicka in sitt första mål för säsongen.

Nu var det Liverpool tur att starta jakten. Yossi Benayon kom helt fri med Adam Federici, men sköt rakt på. Och många ropade på straff när Aquilani hindrades av Gylfi Sigurdsson, men Phil Dowd viftade avvärjande.

Reading kunde hålla undan och svara för en jätteskräll. Buropen ekade över Anfield vid slutsignalen.