Falkenberg tog första segern sen premiären

Publicerad 2019-06-29

Elva raka matcher utan seger.

Men i dag tog Falkenberg en efterlängtad 2–1-seger mot Elfsborg på hemmaplan.

– Vi var med offensivt. Det var viktigt att för oss att få vinna i dag, säger FFF-tränare Hasse Eklund i C more.

Två formsvaga lag ställdes mot varandra på Falcon alkoholfri arena under lördagseftermiddagen. Falkenberg hade inte vunnit sedan premiären och Elfsborg var segerlösa sedan mitten på maj.

Hemmalaget inledde matchen piggt och kom till ett par heta målchanser – som bäddade till ledningsmålet.

Robin Östlind fick bollen vid straffpunkten och sköt in 1-0.

–  Jag tycker att vi gör en bra förstahalvlek. Vi hittar ytor som vi sen kan utnyttja, säger FFF-spelaren.

Avgjorde på straff

Men glädjen blev kortvarig.

Pawel Cibicki, som har två matcher kvar i sitt lånekontrakt, hittade sig omarkerad i straffområdet och nickade in kvitteringen. Första halvleken slutade 1-1.

– Det var ett fint mål. Jag lurade honom (Kalle Söderström) lite där. Men jag tycker att det har varit upp och ner. Ingen av lagen har kontroll över matchen, säger Cibicki i C more.

I den andra halvleken slarvade hemmalaget vid mittplanen och samme Cibicki fick ett friläge men Tibor Brink Joza stod för en spektakulär tackling som siste man.

Med kvarten kvar av matchen stod Fredrik Holst för en klumpig tackling på Christoffer Carlsson och domaren dömde straff. John Chibuike steg fram och satte dit 2–1 stensäkert. Ett resultat som stod sig matchen ut och som innebar att Falkenberg tar andra segern i årets allsvenska – och första sen premiäromgången. Det betyder också att FFF lämnar jumboplatsen till AFC Eskilstuna, som har en match mindre spelad.