Regerande mästarna vann premiären

Två hands, två straffar – på en minut.

Bayern München avgjorde premiären efter Alvaro Dominguez mardröm.

De regerande mästarna vann med 3-1 på Allianz Arena.

– Efter de två straffarna var det kört för oss, säger Mönchengladbachs lagkapten Filip Daems till Eurosport.

Mästare i Bundesliga, Champions League och tyska cupen. Bayern München inledde 2013/2014 lika imponerande som laget avslutade förra säsongen.

Efter en märklig minut i mitten av andra halvlek kunde de regerande mästarna vinna premiären i Bundesliga med 3-1.

Kanonstart för Bayern

I den tolfte minuten gjorde Arjen Robben 1-0 efter att Franck Ribéry lyft in bollen i straffområdet. Bara minuter senare var det dags igen.

Robben skickade in en frispark i straffområdet och Ribéry stötte bollen mot mål. Målvakten Marc-André Ter Stegen räddade, men Mario Mandzukic satte enkelt returen till 2-0.

Trots att Bayern var klart bättre matchen igenom fick Mönchengladbach lite kontakt strax före halvtid då Dante stötte in bollen i eget mål.

Dominguez mardröm

I den 68:e minuten bröt sig Bayern in i offensivt straffområdet och fick straff efter att bollen tagit Alvaro Dominguez hand. Thomas Müller sköt – men Ter Stegen räddade skottet.

Bara sekunder senare blev det en närkamp mellan Robben och Dominguez. Då blåste domaren Tobias Welz återigen straff efter att bollen på nytt tagit på Dominguez hand.

David Alaba var iskall och rullade in 3-1 med vänsterfoten.

Branimir Hrgota hoppade in i den 70:e minuten, men kunde inte hota Bayerns ledning den här kvällen. Oscar Wendt satt på bänken hela matchen.

Bayern har gjort mål i 38 raka matcher i Bundesliga.