Dagens namn: Simon, Simone

18-åringen sänkte HIF i toppstriden

Publicerad 2013-09-15

Helsingborg: ”Vi ska döda skiten”

Häckens Simon Gustafsson gjorde sina två första allsvenska mål och spelade fram till ytterligare ett mot Helsingborg.

Helsingborg hade chansen att ta över serieledningen.

Men 18-årige Simon Gustafsson sänkte guldjagande HIF.

– Jag tycker att vi ska göra 3-1 och döda skiten, säger tränaren Roar Hansen.

Helsingborg slåss om guldet och hade chansen att ta över ledningen från Malmö FF vid seger mot Häcken. Men en 18-åring förstörde den drömmen.

Simon Gustafsson gav hemmalaget ledningen i den 28:e minuten efter att ha klippt till i straffområdet.

Men i början av den andra halvleken kom vändningen. Och det gick fort. Peter Larsson dök först upp framför mål och satte 1-1. Två minuter och fem sekunder senare satte Arnor Smarson ledningsmålet.

Imad Khalili hade ett jätteläge att göra 3-1 efter att Christoffer Källqvist släppt retur, men avslutet gick högst över.

Tappar självförtroende

I stället kunde Häcken kvittera – och det var Gustafsson som gjorde det igen. 18-åringen dök återigen upp i straffområdet och satte 2-2. Fyra minuter senare spelade samme Gustafsson fram Rene Makondele som satte segermålet 3-2 till Häcken.

I den fjärde tilläggsminuten drog Mattias Lindström ett skott stenhårt i ribban, men det blev ingen kvittering för Helsingborg.

– Åker man på lite förluster så tappar man självförtroende och börjar tvivla på att man är ett bra fotbollslag, fast jag tycker att vi är det. Vi hittar inte den här jämnheten, säger Roar Hansen till C More och fortsätter:

– Vi vänder på det och då blir man lite frustrerad att de helt plötsligt vänt men egentligen tycker jag att vi ska göra 3-1 och döda skiten.