Ronaldo frälste Real – med ett rekordmål

Uppdaterad 2012-04-15 | Publicerad 2012-04-14

Los Blancos krånglade sig ur underläge mot Sporting Gijon

Real Madrid var i gungning.

Då – med en kvart kvar – klev Cristiano Ronaldo fram och frälste sitt lag med ett mål som gör honom historisk.

Real vände 0–1 till seger med 3–1 mot Sporting Gijon.

Det märktes på tränaren José Mourinho att Real Madrid är pressat efter den senaste tidens poängförluster. Redan i första halvlek var Mourinho nära att bli uppvisad på läktaren när han först bråkade med fjärdedomaren och därefter jublade mot motståndarbänken när Real gjorde mål.

Snabb kvittering

Real och Mourinho fick en kalldusch efter en halvtimme. Oscar Trejos dragning fastnade på den liggande Sergis Ramos arm och Miguel de las Cuevas placerade in den efterföljande straffen i mål (samme spelare som gjorde enda målet när Sporting Gijon överrraskande vann på Santiago Bernaneu förra säsongen).

Reals replik kom bara sju minuter senare då Gonzalo Higuain nickskarvade Sergis Ramos inlägg i mål.

Men andra halvlek blev en orgie i strandade anfallsförsök av Real och hemmapubliken fruktade en ny poängförlust. Fram tills den 74:e minuten.

Då nådde Angel de Marias inlägg Cristiano Ronaldo och med pannan styrde han in bollen i mål via stolpen.

El Clásico nästa lördag

Målet innebar Ronaldos 41:a mål i ligan den här säsongen och att han därmed slog målrekordet under en säsong i La Liga, ett rekord han själv satte förra säsongen.

Sporting Gijons försök till kvittering dog när Roberta Canella drog på sig sitt andra gula kort med elva minuter kvar. Kort senare placerade Karim Benzema in 3–1 på Mesut Özils genomskärare.

Senare på lördagskvällen besegrade Barcelona Levante med 2–1 på bortaplan efter två mål av Leo Messi, som gick upp jämsides som Ronaldo med 41 mål.

Nästa lördag väntar ett glödhett El Clásico på Camp Nou.