Här enas fansen mot gemensamma rivalen

Publicerad 2013-02-17

City skoningslöst mot Leeds

Manchester City skonade inte Championship-laget Leeds i FA-cupen.

Hemmalaget City vann med klara 4-0 efter en uppvisning av stjärnor som David Silva, Sergio Agüero och Carlos Tevez.

Men på läktarna fick faktiskt storklubben en rejäl match.

Klassiska Leeds reste till Manchester med hopp om en skräll mot City. De reste därifrån med en storförlust i bagaget men trots det hedern i behåll. För på läktarna såg klubben fortfarande ut som i fornstora dagar.

Viftade med skorna

Det blev riktigt mäktigt inte minst i slutet av första halvlek när Leeds-supportrarna, trots underläge 0-2, enades med hemmalagets sympatisörer mot den gemensamma rivalen Manchester United i ramsan ”ta av dig skorna om du hatar Man United” med skorna flitigt viftandes i luften.

På planen skonades dock inte Championship-laget. Det tog bara fem minuter innan Yaya Touré skojade bort försvaret, rundade målvakten och lade in 1-0.

Sista titelchansen

Efter 15 minuter var det Sergio Agüeros tur att skopa in 2-0 från straffpunkten efter att Tom Lees tagit tag i stjärnan tröja. Vid 3-0 bjöd Agüero och David Silva på ett skolexempel i väggspel innan Agüero slog in bollen framför mål där Carlos Tevez noterades som målskytt, med något som får beskrivas som en styrning snarare än ett skott.

En för dagens skoningslös Agüero satte sedan även 4-0 för att ytterligare kröna sin insats.

City promenerar nu vidare i FA-cupen som, efter Uniteds ryck i ligan, ser ut som storklubbens enda realistiska titelchans den här säsongen.