Juventus rycker i toppen

Publicerad 2012-10-20

47:e raka ligamatchen utan förlust när Napoli besegrades

I 80 minuter var toppmötet mellan Juventus och Napoli mållöst.

Inom loppet av två minuter punkterade sedan två inhoppare matchen för hemmalaget.

Martin Caceres nickade in det första, Paul Pogba volleysköt in det andra.

Juventus tog därmed sin sjunde seger av åtta möjliga denna säsong.

Martin Caceres jublar efter 1-0-målet.

Ettan tog emot tvåan i Turin ikväll. Juventus och Napoli var inför matchen Serie A:s enda obesegrade lag och det märktes att spelarna hade respekt för varandra.

Lagen hade oerhörda problem att skapa målchanser och försvaren stod för gedigna insatser. Första halvleks farligaste målchans kom när Edison Cavani skruvade en frispark i ribban efter drygt 25 minuters spel.

I övrigt snålt på chanser. Giovinco var nära vid något tillfälle men i övrigt tight, trångt och stängt.

Inhoppare avgjorde

Andra halvlek började i samma anda som den första med mycket spel på mittplanen och många tuffa dueller.

Resultatet 0-0 kändes logiskt och det var nog en och annan i publiken gett upp hoppet om att få se något mål i toppmötet.

Men två inhoppare skulle komma att förändra den uppfattningen. I den 80:e minuten kunde Martin Caceres helt omarkerad nicka in 1-0 för hemmalaget. Caceres hade då endast varit på planen i tre minuter.

47 raka utan torsk

Precis när jublet lagt sig var det sedan dags igen. Endast två minuter efter ledningsmålet misslyckades Napoli-försvaret med en rensning och bollen damp ner mitt framför fötterna på en annan inhoppare.

Paul Pogba tvekade inte utan mötte på volley. Han fick se bollen borra sig in i De Sanctis vänstra hörn. Ett klassavslut rakt igenom.

Resultatet stod sig sedan matchen ut och Juventus gör ett litet ryck i tabelltoppen.

I och med vinsten är man dessutom obesegrade i 47 raka ligamatcher.