Forlán skrev historia

Uruguay har gjort succé.

Men Diego Forlán har haft det tungt i Copa América.

Men i finalen lossnade det äntligen.

I den 42:a minuten gjorde han sitt första mål i turneringen – och i den andra halvleken blev han landets bäste målskytt någonsin.

När Uruguay blev fyra i fjolårets VM i Sydafrika gjorde Diego Forlán succé. Han gjorde hela fem mål, vilket innebar att han vann turneringens skytteliga.

I Copa América, där Uruguay tagit sig hela vägen fram till final mot Paraguay, har det gått tyngre för honom. Inför finalen stod Atlético Madrid-stjärnan noterad för noll mål.

Nära titeln

Men i turneringens sista match fick han äntligen in bollen i mål. Néstor Ortigoza tappade bollen till Arévalo Ríos en bit utanför straffområdet. Rios spelade då fram till Forlán som några meter in i straffområdet slog till med ett distinkt vänsterskott mot den högra stolpen som målvakten Justo Villar var chanslös på.

Målet innebar 2–0 efter att Luis Suarez efter elva minuter gett Uruguay ledningen med 1–0.

Forlán var även spelaren som fastställde slutresultatet. På tilläggstid i den andra halvleken friställdes han av Luis Suarez och kunde säkert rulla in matchens sista mål. Det målet var hans 31:a i landslaget. Därmed är han landets bäste målskytt någonsin, tillsammans med Héctor Scarone.

Därmed vann Uruguay Copa América för 15:e gången.