Kenny Dalglish mardrömsstart

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-09

Berbatov filmade till sig straff – Steven Gerrard avstängd i tre matcher

Kenny Dalglish fick en mardrömsstart som ny manager för Liverpool.

Dimitar Berbatov filmade sig till en straff i matchens första minut och Manchester United gjorde 1–0.

Sedan blev lagkaptenen och storstjärnan Steven Gerrard utvisad och blir avstängd i tre matcher.

Som om inte eländet vore nog åkte klubben ut ur FA-cupen.

Kenny Dalglish hade knappast räknat med en så pass tung start när han i går tog på sig uppdraget som Liverpoolmanager efter att Roy Hodgson sparkats.

Prestigemötet mellan Manchester United och Liverpool i FA-cupen hann knappt börja innan Dimitar Berbatov föll i Liverpools straffområde.

Kommer diskuteras

Tv-reprisen visar att det visserligen är en lätt kontakt mellan de två – men att Berbatov slänger sig frivilligt och först efter situationen.

Domaren Howard Webb blåste dock för straff.

Ryan Giggs stegade fram till elvameterspunkten och la straffen till höger. Liverpoolmålvakten Pepe Reina slängde sig åt rätt håll – men bollen var för välplacerad för att han skulle nå den.

Målet kommer säkerligen diskuteras i efterhand om det visar sig att det blir avgörande för matchens utgång.

Gerrard utvisad

Inte ljusnade läget av att lagkaptenen och stjärnan Steven Gerrard drog på sig ett rött kort i matchens 32:a minut. I en närkamp på mittplan med Uniteds Michael Carrick gick Gerrard in stenhårt med dobbarna först. Webb plockade upp det röda kortet direkt och Liverpool fick spela en timme med tio man på planen.

Detta innebär dessutom att Dalglish får klara sig utan Gerrard i kommande tre matcher då han blir avstängd automatiskt. Där ingår bland annat nästa helgs derby mot Everton.

Evans prickade stolpen

I andra halvlek gjorde ett decimerat Liverpool vad man kunde för att få in en kvitteringsboll. Men bortsett Fabio Aurelios frispark – som Unitedmålvakten Tomasz Kuszczak sträckte ut och räddade vid krysset – var det chansfattigt för Dalglish manskap.

I stället var det United som var nära 2–0.

Allra närmast var Johnny Evans som nickade i stolpen i övertid av första halvlek.

Även i andra halvlek hade United ett par heta chanser, bland annat från Berbatov, men Pepe Reina klarade och matchen slutade 1–0.

Därmed är Liverpool utslagna ur FA-cupen medan United är klara för den fjärde omgången.