Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-10

Mjällby tog sista chansen att hänga kvar.

Brommapojkarna missade chansen att haka på tätlagen.

Det blev resultaten när de två första matcherna i 24:e omgången i superettan spelades på lördagen.

Sparkningen av tränaren Sören Cratz fick effekt för Mjällby. Blekingelaget tog sista chansen att hänga på lagen ovanför nedflyttningsstrecket med att bortabesegra Degerfors med 2–1 på lördagen.

Därmed lämnade Mjällby åtminstone tillfälligt över jumboplatsen till Västra Frölunda och passerade dessutom Västerås. Men sex poäng fattas upp till Falkenberg och Degerfors närmast ovanför strecket i den haltande tabellen.

Marcus Ekenberg och Simon Sjöfors gjorde Mjällbys båda mål i sista kvarten i första halvlek. Strax efter pausvilan reducerade Shpetin Hasani för Degerfors, men det stannade vid 1–2 och de 2312 på Stora Valla kunde bara konstatera att deras favoritlag är inblandat i streckstriden på allvar.

Brommapojkarna hade ambitionen att lägga sig alldeles bakom kvallaget Gais i det övre skiktet i superettan. Men avståndet på fyra poäng kvarstår. Det blev en tung derbymatch borta mot Väsby.

Hemmalaget tog ledningen i 20:e minuten genom Daniel Arnefjord och i början av andra halvlek blev BP:s Martin Ekström utvisad. BP lyckades kvittera strax efteråt, målskytt Olof Guterstam, men sedan blev det för tungt för BP. Kutshi Kanga och Peter Holm gjorde målen som gav Väsby segern med 3–1 och avancemang till sjunde plast. Det skiljer bara fyra poäng upp till Brommapojkarna.