Djurgården krossade Halmstad

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-03

Här är hela målkalaset - minut för minut

Strålande match utav Djurgården som kör över Halmstad BK som inte orkar stå upp i den andra halvleken. Tilläggas bör att HBK drabbas av avgörande skador på två nyckelspelare men denna afton och match skall all heder tillskrivas Djurgården.

Fredrik Stenman är riktigt bra liksom Tobias Hysén. Framför allt präglas matchen av Djurgårdens oerhörda effektivitet framför målet. Sedan spelar stockholmarna riktigt fin fotboll. Arneng dominant på mitten.

Stort glädjejubel på Stockholm Stadion vid slutsignalen.

Statistik

Bollinnehav: 63-37

Skott på mål: 8-2

Skott: 13-8

Hörnor: 4-2

Frisparkar: 13-8

90+2'

Matchen är slut!

90+1'

En minuts tillägg!

Frispark när Håkansson stängs. Resultatlös sådan.

90'

Arneng söker Nomvethe men bollen blir för lång.

89'

Djurgården spelar en kort hörna igen och behåller bollen inom laget.

88'

Farligt när Johannesson störtar fram på ett inlägg. Hans skarv på Jonsons inlägg går över efter räddning på linjen. Hörna

87'

Ingelsten på väg mellan Kuivasto och Johannesson men han tappar bollen fram till Tourray.

85'

Barsom ut - Bergtoft in

84'

Sjölund ut - Håkansson in

84'

Nomvethe in - Kusi Asare ut

82'

Emil Jensen håller på att gå bort sig totalt men räddar upp situationen som höll på att ge Hysén friläge.

81'

Hörnan misslyckas när Arneng tappar ut bollen till ett inkast.

80'

Djurgården rullar ut totalt och Stenman kommer med upp i anfall. Han slår ett inlägg som tar på Jensen ut till hörna.

78'

Måååååååål! 6-1 Jonson

Barsom med långt uppspel på Hyséns kant. Inspel till Jonson som saknar press på sig och rundar en försvarare för att sedan lätt lägga in 6-1 bakom Johansson.

77'

Halmstad i farlig konting men Preko håller bollen för länge och när han väl slår passningen ligger alla HBK:are fel i sina löpningar.

74'

Mååååål! 5-1 Arneng

Hörnan nickas undan lågt men bollen går till Arneng som klipper till direkt. Ett studsande halvvolleyskott letar sig in i Conny Johanssons högra hörna.

73'

Bra hörna som nickas bort framför Johansson. Markus Johannesson skjuter på andravågen. Tommy Jönssons huvud kommer ivägen för 5-1 men ny hörna till Djurgården.

72'

Hysén nära få tag i en framspelning. HBK-ben emellan och hörna för DIF.

70'

Matchen går in i en ny fas. HBK försöker hitta på något i chansartade anfall och DIF ligger på lurpass och försöker ständigt hitta djupledsbollar som man så framgångsrikt gjort denna match.

67'

Sashcheka nära att ta sig runt Stenman men Djurgårdsförsvararen är bra med och bollen går till inspark efter misslyckat inspel.

66'

Det var Anklev som klev av planen till förmån för Sashcheka. Ingelsten hämtade sig efter smällen på foten.

64'

Preko får frispark högt upp. Bra boll in som nickas ut till inspark av HBK-huvud.

62'

Hysén när att öka på till 5-1. Snabbt ryck in i planen från högerkanten och ett skruvat skott som går precis över krysset.

62'

Olyckliga minuter för HBK. Både Patrik Ingelsten och Thorvaldsson tvingas utgå för skador.

61'

Thorvaldsson ut - Delani in

60'

Sashcheka in - Anklev ut

60'

Thorvaldsson haltar med hjälp av planen efter att ha gjort illa sin fot när Kuivasto trampat på honom.

58'

Mååååååål! 4-1 Stenman

Kort spelad boll och bollen går bak till Stenman som skjuter hårt efter marken. Bollen går in vid Conny Johanssons högra stolprot.

57'

Bra långboll till Kusi Asare som slår ett inlägg på Per Johansson till en hörna.

55'

Ingelsten liggandes efter en luftduell med Stenman.

54'

Thorvaldsson på väg framåt men han vinkas av för offside. Tveksam avvinkning.

54'

Magnus Svensson skjuter ett ganska lamt skott som går utanför. Han verkar sträcka sig något i baksidan av låret samtidigt.

53'

Ingelsten får frispark efter sen tackling av Barsom.

52'

Zvirgzdauskas lite för tuff mot Kuivasto inne i straffområdet på frisparken.

51'

Frispark till Preko som får en tuff tackling av Rasck i ryggen.

50'

Preko i dribblingsaktion ute på vänsterkanten. Djurgårdarna är som myggor på hans rygg och Preko kommer ingen vart.

48'

Kort frispark och DIF byter kant. Hysén slår på nytt ett bra inlägg som nästan når Sjölund.

48'

Djurgården tar initiativet direkt. Firspark när Andreas Johansson drar ned Arneng i ett ganska bra läge för inspel.

46'

Andra halvlek är igång!

Ett för dagen mycket bra Djurgården är överlägsna hittills i denna match. HBK har förtvivlat svårt att bryta sig igenom DIF:s försvar. Skall det hända något så är det genom Thorvaldsson som man får lita på gör något solo-nummer. Hans mål är otroligt vackert och är säkerligen en kandidat till årets mål.

Det är ingen slump att samtliga Djurgårdsmål kommer djupt inne i straffområdet. Hela tiden hittar man in med bollar bakom Halmstads backlinje och Conny Johansson har släppt dåliga returer rakt ut. Två har det blivit mål på.

Skall också poängteras att det var Stenman som sköt det tunga skottet vid 1-0 målet. Oerhört tryck i det skottet.

Djurgården spelar smart och Halmstad måste ändra radikalt på sitt spel till den andra halvleken. Dusan Djurics skada stör givetvis.

Statistik

Bollinnehav: 60-40

Skott på mål: 5-2

Skott: 7-6

Hörnor: 0-2

Frisparkar: 8-4

45+1' min

Första halvlek är slut!

45' min

Avvaktande spel i väntan på halvtidsvilan. En minuts tilläggstid.

43' min

Thorvaldsson trycker till Jonson i ryggen varpå den senare faller ihop. Frispark DIF.

43' min

Kompakt Djurgårdsdefensiv som gör det omöjligt för Halmstad att komma till bra avslutslägen.

42' min

OJ! Mycket nära 4-1 när Hysén tunnlar Anklev och slår ett mycket bra inlägg mot Kusi Asare som sticker fram pannan. Nicken precis över.

40' min

Emil Jensen för tuff i närkamp med Hysén. Frispark till Djurgården och tillsägelse till Jensen.

40' min

Halmstad i anfall och man trycker på för en reducering innan halvtid. DIF försvarar väl.

36' min

Mååååål! 3-1 Kusi Asare

Arneng spelar fram Jonson i djupet med en strålande passning. Conny Johansson gör en märklig parad och bollen går rakt ut till Kusi Asare som sätter in bollen i öppet mål.

36' min

Djuric ut efter att han haft någon form av känning.

35' min

Dusan Djuric utgår - Patrik Ingelsten in

35' min

Offensivt inkast för Djurgården.

34' min

Frispark på mitten för HBK. Bollen kort till Djuric som skjuter ett löst skott mot Tourray.

32' min

Måååål! 2-1 Hysén

Stenman slår in en boll efter marken direkt på avspark. Emil Jensen missar bollen som går fram till Hysén som placerar in bollen jämte Johansson i målet.

30' min

Måååååål! 1-1 Thorvaldsson

Magiskt mål av Thorvaldsson som efter misstag av Kuivasto gör en tunnel på Markus Johannesson, dribblar av Stenman och gör en tvåfotare på Kuivasto.

29' min

HBK har fallit tillbaka i planen och DIF tar över mer och mer.

26' min

Hysén i sammarbete med Sjölund. Sista väggpasset från Hysén hittar sånär fram men Tommy Jönsson kommer emellan.

25' min

Arneng testar ett volleyskott från 25 meter. Han lyckas inte hålla ned skottet. Bra framspelning av Hysén.

23' min

Bra anfall av DIF som biter sig fast högt på HBK:s planhalva. Halmstad vinner till slut ett inkast.

20' min

Thorvaldsson och Preko iscensätter kontring som till slut skapar ett inkast. Bollen in mot Thorvaldsson och Tourray kommer ut. Offside och Per Johansson som störtade fram mot bollen får en smäll av Tourray.

20' min

Sjölund slår frisparken som nickas undan av Magnus Svensson.

20' min

Tommy Jönsson fäller Abgar Barsom.

19' min

Hög press från Halmstad och Djurgården har svårt att komma upp ur egen zon.

18' min

Skott utifrån av Magnus Svensson. Högt över.

18' min

Djuric hörna leder till en ny hörna.

17' min

Stenman bryter farligt HBK-anfall men bollen kommer tillbaka och Djuric skjuter. Enligt domare Hansson tar bollen på Stenman men så var nog inte fallet. Hörna HBK.

16' min

Magnus Svensson försöker nå Anklev inne i straffområdet med ett högt inlägg. Bollen tar Tourray enkelt hand om.

15' min

Djuric skjuter från långt håll efter att Andreas Johansson vunnit boll i Djurgårdens anfallsuppbyggnad.

12' min

Halmstad i bra anfall men Djurgården försvarar sig väl. Kontring där Kusi Asare jagar boll utan framgång.

9' min

Mååååål! 1-0 Mattias Jonson

Stenhårt skott från Stenman som Conny Johansson inte kan hålla. Mattias Jonson håller sig framme på returen och sätter dit 1-0 till Djurgården.

9' min

Bra långt inlägg av Hysén som nickas undan till offensivt inkast.

8' min

Offside på Thorvaldsson när HBK på nytt går till anfall.

7' min

Kusi Asare lite för tuff mot Zvirgzdauskas. Frispark för HBK.

7' min

Sjölund söker Kusi Asare med nickskarv. Conny Johansson ute och tar hand om bollen.

6' min

Tommy Jönsson tar frisparken som går ganska långt utanför målramen.

5' min

Farlig frispark efter att Arneng fällt Thorvaldsson utanför straffområdet. Tommy Jönsson och Dusan Djuric ställer upp vid bollen.

4' min

Avvaktande inledning där Halmstad har mest boll och Djurgården försöker hitta luckor i djupet.

2' min

Första anfallet till HBK. Anklev kommer runt på kanten och slår en blandning av ett inlägg och ett skott mot Tourray.