Dagens namn: Orvar

AIK:s segersvit stannade på sex matcher

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-06-27

Gais upp i serieledning

AIK:s segersvit stannade vid sex raka trepoängare. Det utnyttjades av Gais – som slog IFK Norrköping och gick förbi AIK och upp i serieledning i fotbollens superetta.

Göteborgarna vann bortamötet i Norrköping med 2–1, efter 1–0 av Edier Frejd efter 51 minuter och 0–2 av Daniel Nicklasson efter 73. Först på tilläggstid fick Norrköping in en reducering, 1–2 av Bruno Santos på straff.

Segern innebar att Gais nu toppar superettan på 28 poäng, en mer än AIK.

Hemma på Råsunda hade AIK till en början svårt att skapa riktigt heta chanser mot Öster, men i inledningen av den andra halvleken tog fjolårsallsvenskarna ändå ledningen när Mats Rubarth gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Tolv minuter senare kvitterade Öster genom Pär Cederqvist och såg till att AIK:s segersvit stannade vid sex matcher.