Chamakhs filmning räddade Arsenal

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

Birmingham tog ledningen – matchen vände efter straffen

Publiken tystnade på Emirates Stadium när Birmingham tog ledningen i den 33:e minuten.

Innan halvtid kom dock kvitteringen på straff.

En otroligt billig straff tyckte många då Marouane Chamakh såg ut att falla på egen hand.

Nikola Zigic var tillbaka i Birmingham efter Serbiens skandalmatch mot Italien i EM-kvalet som tvingades avbrytas efter huligan-attacker från den serbiska läktaren.

På planen verkade han vara oberörd och gjorde snyggt 1–0 på nick efter 33 minuters spel.

Arsenal var chockade men precis innan halvtid blev de tilldömda en straff som Samir Nasri förvaltade.

Omdiskuterat

Straffsituationen blev dock ifrågasatt. Marouane Chamakh gjordes ner av Scott Dann och det fanns viss kontakt mellan spelarna. Men tv-repriser visade att Chamakh ramlade före kontakten.

I inledningen på den andra halvleken gjorde sedan Chamakh 2–1 efter att ha gjort bort Stephen Carr i Birmingham-försvaret och sedan rundat målvakten Ben Foster.

Med det målet avgjorde han också matchen och Arsenal kunde kamma hem tre friska poäng.