Ronaldo bröt den långa måltorkan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-21

Första målet på 16 månader

ÄNTLIGEN  Här gör Ronaldo mål för Portugal igen – efter över 16 månaders torka.

Snacket om uteblivna mål har plågat Real Madrid-stjärnan, men mot Nordkorea tog Cristiano Ronaldo äntligen död på den tunga sviten.

Med sitt 6-0 blev han målskytt för Portugal – för första gången sedan februari 2009.

Det märktes tydligt hur Ronaldo jagade och jagade det där efterlängtade målet. I takt med att lagkamraterna satte boll efter boll mot Nordkorea blev Ronaldo allt mer frustrerad.

Efter att ha prickat ribban i den andra halvleken kunde 25-åringen bara skratta åt eländet. Bollen ville bara inte in.

Lustigt mål

Men i den 87:e minuten fick Ronaldo till slut utdelning. Han vann ett motlägg med Nordkorea-målvakten, bollen studsade upp och landade något lustigt uppe på huvudet innan den trillade ned framför fötterna och till slut gav honom öppet mål.

– Ett bisarrt mål, men förstås viktigt för honom, sade Portugal-coachen Carlos Queiroz efter matchen enligt TT.