Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-18

Jumbon Åtvidaberg höll 0–0 på Gamla Ullevi

Allsvensk nystart, strålande sol och fin matta.

Men samma gamla allsvenska.

Mötet mellan Gais och Åtvidaberg blev mållöst – trots en osannolikt chansrik minut för Åtvid i andra halvlek.

– Vi är otroligt besvikna. Det här är en match vi ska vinna, säger Gais målvakt Dime Jankulovski.

Borta var den slitna mattan från i våras.

Kvar var det medelmåttiga spelet.

Gais tog emot Åtvidaberg hemma i allsvenskans omstart och under den första halvleken var värmen från spelet knappast i paritet med den från solen.

Gästerna från Åtvidaberg testade ett par skott från distans – Gais kom närmast när Joel Johansson nickade i ribban.

Men det största dramat innan paus utspelade sig tidigt när den störste stjärnan vred sig i plågor.

Gais brasse-stjärna Wanderson kastade sig fram för att försöka ta bollen av Åtvids Etuwe Prince Eboagwu, men fick i stället den största smällen själv.

Wanderson linkade av planen och hemmapubliken höll andan – men efter någon minut var han tillbaka i spel.

Lundgren gick av

Hemmalaget fick ändå sin beskärda del av skador före paus. Gais lagkapten Fredrik Lundgren tvingades gå ut skadan efter en halvtimme. Hallgrimur Jonason ersatte.

Gais inledde sedan bäst i den andra halvleken och ägde mest boll. Men udden saknades. Några minuter in i andra höll man dock på att få hjälp med den saken när ÅFF:s keeper Henrik Gustavsson schabblade med bollen och tre (!) hemmaspelare högg på gratischansen – men resultattavlan fortsatte att visa 0–0 på Gamla Ullevi.

Det gjorde den osannolikt nog efter den 70:e minuten, trots att Åtvidaberg fick straff och hade en boll i mål.

Gästernas Viktor Prodell fälldes först av Richard Ekunde, men Dime Jankulovski räddade den efterföljande straffen från Etuwe Prince Eboagwu.

– Jag försökte psyka honom genom att peka dit han skulle skjuta och det gick hem, säger Jankulovski till PPV.

När Åtvid direkt efter lyfte in en hörna slog sedan samme Prince in bollen i mål ur Jankulovskis händer. Men han använde händerna själv och varnades för tilltaget.

Närmare än så går knappt att komma.

Och lagen kom aldrig närmare ett mål i matchen.

– Man går ju alltid ut för att ta tre poäng så helt nöjd är man ju inte med 0–0, säger Åtvidabergs Henrik Gustavsson.