Elmanders drömmål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-13

Snurrade bort fyra försvarare – Wolves gjorde självmål efter 45 sekunder

Johan Elmanders Bolton blev serverade segern redan i den första minuten.

Innan en hel minut hade spelats hade nämligen Wolverhamptons Richard Stearman gjort självmål.

Bolton vann till slut med 3–2 och Elmander gjorde sitt sjätte mål för säsongen och gjorde det riktigt snyggt.

– Balettdansören Johan Elmander, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat om målet.

Bolton fick en drömstart i mötet med Wolverhampton.

Eller man ska kanske säga att Wolverhampton fick en mardrömsstart.

Innan en minut spelats stod det 1–0 till Bolton, efter mål av Wolves Richard Stearman.

Boltons Chung-Yong Lee skickade in bollen i Wolves-straffområde och Stearman var i kamp med Boltons Matthew Taylor. Stearman var dock sist på bollen som for över mållinjen.

Elmander dansade

Självmålet blev första halvlekens enda mål och i den andra kom Bolton i gång ytterligare.

Johan Elmander satte 2–0 efter 62 minuters spel. Matthew Taylor kunde enkelt få bollen när Wolves-försvararen Kevin Foley slarvade och startade anfallet. Bollen hamnade sedan hos Elmander som säkert satte den efter att ha snurrat bort fyra försvarare.

– Balettdansören Johan Elmander, konstaterar Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Reducerade

3–0 kom fem minuter senare när Stuart Holden nätade.

Foley fick lite upprättelse för sitt slarv vid 2–0-målet och satte reduceringen 3–1 i den 69:e minuten.

Wolves reducerade ytterligare en gång genom Steven Fletcher men närmare kom de inte och Bolton tog hem tre viktiga poäng i jakten på topplagen.

”Väldigt bra relation”

Elmanders sitter på ett utgående kontrakt med Bolton men Bolton gör allt för att behålla sin svensk.

– Jag pratar med honom varje dag på träningarna och vi har en väldigt bra relation. Jag är bekväm med situationen och han fortsätter att ge mig allt han kan, säger tränaren Owen Coyle efter matchen.

– Vi är förtjusta över att ha honom och jag skulle älska att kunna säga att Johan har skrivit ett nytt treårskontrakt. Vi har inte kommit så långt än men vi kommer att fortsätta dialogen, lägger han till.