Mutumbas första mål i Ungern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-05

Ex-AIK:aren gjorde sitt första mål för Videoton

Hans förra klubb AIK åkte på en svidande förlust i derbyt mot Djurgården i söndags inför 18 511.

Själv gjorde Martin Mutumba sitt första mål för sin nya klubb Videoton FC i Ungern – inför ett fåtal åskådare.

Det var i slutet på juni i somras som AIK meddelade att duon Martin Mutumba och Bojan Djordjic, som båda var med och spealde hem SM-guldet till AIK 2009, hade sålts till ungerska Videoton FC.

Men flytten blev ingen succé och både Bojan och Mutumba hamnade långt in i tränarens frysfack.

Enligt klubbens hemsida har Bojan Djordjic bara fått 14 minuters speltid i A-laget och Mutumba endast matchats i B-laget.

I helgen kom i alla fall Mutumbas första mål för sin nya klubb.

I reservlagsmatchen mot SZTK placerade Mutumba in 1-0 i första halvlek och var även inblandad i 2-0-målet strax därefter.

Matchens spelades på en ödslig arena omgiven av åkermark och slätter, arenan ser ut att helt sakna ordentliga läktare.

Målet kan kanske föra Mutumba närmare en debut i A-laget som faktiskt leder den ungerska förstaligan efter nio spelade omgångar.