Upp i skytteligaledningen efter två nya mål i hemmamatchen mot Sampdoria

Zlatan slog till efter 23 minuter mot Sampdoria.

Gunnar Nordahl satte 35 – och har fortfarande målrekordet i Serie A.

Nu har Zlatan Ibrahimovic gjort sex – på fem matcher.

Svensken sänkte Sampdoria med två mål – och hyllades med stående ovationer.

Zlatan Ibrahimovic är stekhet.

I hemmamatchen mot Sampdoria gjorde han två mål i 3-0-segern och seglade upp i delad skytteligaledning tillsammans med gamle anfallspartnern David Trezeguet.

Drog tre man och slog in 2-0

Båda har gjort sex mål på fem matcher.

Hemmamatchen mot Sampdoria var 23 minuter gammal när Zlatan fick bollen av Hernan Crespo strax utanför straffområdet.

Ibrahimovic avancerade, drog till och fick en perfekt träff. Sampdorias målvakt Mirante var chanslös och resultatet stod sig till halvtidsvilan.

Strax efter paus slog Zlatan till igen.

Med kraft och finess tog han sig förbi tre Sampdoriaspelare och drog in 2-0 med vänsterfoten.

Målet var riktigt, riktigt snyggt.

Pytsarna var Zlatans femte och sjätte på fem matcher i Serie A den här säsongen.

Fick stående ovationer

Bara några minuter efter Zlatans 2-0-mål drog han på sig en varning innan Luis Figo punkterade matchen med sitt 3-0-mål med kvarten spelad av andra halvlek. Strax efteråt byttes Zlatan ut till förmån för Adriano.

Svensken fick stående ovationer av publiken på San Siro.

Håller Zlatans målform i sig kan han kanske hota Gunnar Nordahls målrekord i Serie A på 35 mål.

Inter ligger fortfarande tvåa i ligan men nu med samma poäng som Roma som bara fick med sig 2-2 från mötet med Fiorentina i Florens.

Mutu kvitterade för Viola med tio minuter kvar.

Milan går fortsatt tungt i ligan och tappade en 1-0-ledning till 1-2-förlust mot Palermo borta under den sista kvarten.

Miccoli slog in segermålet på tilläggstid.