Matchfakta 15/10

Jönköping Södra IF–GIF Sundsvall 1-1(0-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-15

Matchen:

Jönköping och Sundsvall är två lag som strider i varsin ände av tabellen. Inför matchen befann sig hemmalaget alldeles ovan nedflyttning medan Sundsvall hade chans att mer eller mindre säkra sitt allsvenska avancemang. Det verkade också vara avancemanget som hägrade mest, då Sundsvall började piggast. Sundsvall skapade en fin chans innan bottenlaget Södra tog sig in i matchen allt mer – dock även dem utan utdelning.

Efter en jämn och mållös första halvlek kom Sundsvall ut piggt, vilket var en inställning som gav utdelning efter redan tolv minuter. Linus Hallenius gav gästerna en ledning som ut att hålla hela halvleken ut. Men likt den första halvleken kom Södra tillbaka in i matchen efter att Sundsvall backat hemåt, och denna gång lyckades de även göra mål. Fast det skulle dröja ända till den andra tilläggsminuten innan kvitteringen skulle komma. Inbytte Johan Fäger sköt in en stenhård volley bakom Sundsvalls Sundfors.

1-1 gav de båda lagen varsin tacksam poäng och en fortsatt spännande Superettan såväl i toppen som i botten.

Mål: 0-1 (57) Linus Hallenius (Mikael Eriksson), 1-1 (93) Johan Fäger.

Varningar, Jönköping: Tommy Thelin, Fredrik Fendrich. Sundsvall: Joel Cedergren, Kali Ongala.

Domare: Tobias Mattsson.

Publik: 2007 på Stadsparksvallen.