Real undvek nytt fiasko

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-14

Vände till seger mot Numancia

Rafael van der Vaart gjorde mål för Ral Madrid.

Real Madrid behövde vinna hemma mot Numancia i söndagens omgång i den spanska ligan. Regerande mästarlaget inledde med en 0–1-förlust i premiäromgången borta mot Deportivo La Coruna och ännu en förlust hade gjort fansen på Santiago Bernabeu-stadion vansinniga.

Numancia, som besegrade Barcelona med 1–0 i premiären, uppträdde respektlöst och tog ledningen med 1–0 genom Juan Carlos Moreno i sjunde minuten. Nio minuter senare kvitterade Guti. Numancia återtog ledningen. Men Real Madrid gjorde tre snabba mål innan första halvlek var slut och gick till pausvila med en 4–2-ledning.

Moreno reducerade med sitt andra mål och bortalaget hade goda chanser att få till en kvittering, men Real Madrid vann och fick åtminstone en tillfällig andhämtningspaus.

Matchen i Madrid bjöd på fler mål än de tidiga fem matcherna tillsammans: Getafe–Real Betis 0–0, Malaga–Bilbao 0–0, Mallorca–Osasuna 1–1, Recreativo Huelva–Espanyol 0–1, Villarreal–Deportivo La Coruna 1–0.