Vicente sänkte Real Madrid i supercupen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-17

Fördel Valencia

Casilias fick släppa in tre mål.

Så har den spanska fotbollsäsongen sparkat igång och som den gjorde det. Första mötet i supercupfinalen mellan Valencia och Real Madrid bjöd på vacker fotboll, fem mål och ett storlag som kanske är på väg tillbaka.

Att säga att fjolåret var ett misslyckande för Valencia är alltför svagt. Visserligen vann laget cupen, men i Champions League blev det respass redan i gruppspelet efter bland annat två förnedrande förluster mot norska Rosenborg och i ligan slogs laget i botten säsongen igenom. Nu ska Unai Emery få ordning på Valencia och det är tänkt att det ska börja bakifrån. I 3–2-segern mot Real Madrid i hemma på Mestalla i supercupfinal nummer ett var det dock offensiven som imponerade.

Valencia mållöst i paus

Ligamästarna tog visserligen ledningen med 1–0 när hemmaförsvaret gav Ruud van Nistelrooy lite för mycket utrymme. Holländaren tackade och tog emot genom att smeka in bollen i bortre hörnet efter 14 minuters spel. Valencia var löpvilliga i offensiven och chanser saknades inte. Ändå var laget mållöst i paus.

De längtande fansen på Mestalla behövde dock bara vänta elva minuter in på andra halvlek innan Juan Mata dundrade in 1–1. Tre minuter senare hittade Mata in med ett inlägg till EM-skyttekungen David Villa som från nåra håll nickade in 2–1. Då såg Valencia klart starkast ut, men det går inte att räkna bort Real och framförallt inte van Nistelrooy. Arjen Robben hittade in med en perfekt passning och så var det kvitterat med 22 minuter kvar att spela.

Ingen Cannavaro

Valencia reste sig dock ytterligare en gång när inhopparen Vicente kämpade in segermålet med nio minuter kvar att spela. Real Madrid saknade i Fabio Cannavaro i försvarsspelet och dagens resultat ger laget stora möjligheter att ta hem supercupen trots allt, men det går inte att ta något ifrån Valencia. Laget spelade stundtals fantastisk fotboll och kan vara på väg tillbaka till toppen. Kanske kommer svaret på Santiago Bernabeu om en vecka.