Reserv frälste Arsenal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-12

Chansningen Senderos sänkte Blackburn

Chelseas Anelka och Lampard blev mållösa, Carlos Tevez fullträff för Manchester United dömdes bort för offside.

När Arsenal som enda topplag vann i Premier Leagues 26:e omgång visste de vem de skulle lita till:

En 22-årig reserv från Schweiz.

Måljubel Philippe Senderos firar efter att han på nick gett sitt Arsenal ledningen i mötet med Blackburn. Nu har ”Gunners” fem poängs försprång i tabellen.

Philippe Senderos skulle egentligen följt Blackburnmatchen från bänken, redo som back-up för mittbackarna Kolo Touré och William Gallas. Men ivorianen Touré kände sig sliten efter Afrikanska mästerskapen så Arséne Wenger chansade på 22-åringen Senderos.

Snabbt mål

Fyra minuter in i matchen fick managern rätt.

Cesc Fabregas slog en hård hörna, Senderos knyckte sig fri i mitten och nickade bollen otagbart vid vänsterstolpen.

Efter det tidiga ledningsmålet tappade Arsenal mark. Blackburn flyttade fram och sydafrikanen Benni McCarthy var två decimeter från att kvittera på ett inlägg.

Arséne Wenger var ändå inte orolig.

– Vi tappade farten och Blackburn växte. Men vi presterade bra i försvaret så de skapade inte så farliga chanser. Och i andra halvlek kontrollerade vi matchen, sa han efteråt.

Högervrist avgjorde

Men riktigt lugn kunde Wenger inte vara förrän i 91:a minuten då Emmanuel Adebayor med en sansad högervrist dunkade in säsongens nittonde mål.

Efter 2–0 mot Blackburn är Arsenal nu fem poäng före Manchester United och åtta före Chelsea i ligatoppen.