Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-08

Gomes hjälte när Tottenham vann Londonderby

Heurelio Gomes når högst.

Han har varit hånad och ifrågasatt.

Men i kväll fick målvakten Heurelho Gomes sin revansch när Tottenham vann det prestigefyllda derbyt mot West Ham med 2–0.

Tottenham tog ledningen på Upton Park i den 68:e minuten. Aaron Lennons inlägg nådde fram till Ledley King som placerade in 1–0 på nick.

West Ham pressade sedan för kvittering. Och med en minut kvar av ordinarie tid kom den stora chansen.

Lucas Neill krutade på ett stenhårt volleyskott, men kritiserade Heurelho Gomes sträckte ut hela sin längd och räddade.

Avancerade i tabellen

Situationen var dock inte över och bollen tog sig fram till inhopparen David Di Michele som stod två meter från mållinjen. Men skottet gick rakt på Gomes.

I stället kunde Tottenham kontra och inhopparen Jamie O’Hara tryckte in 2–0 med ett vackert distansskott som målvakten Robert Green var chanslös på.

I och med segern passerade Tottenham West Ham i tabellen och ligger nu på 15:e plats.