Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-19

United, Arsenal och United vann – toppdramat lever

Arsenal, United och Chelsea vann...

...och toppdramat lever i Premier League.

Arsenal imponerade mest av topplagen i 3–0-segern mot Fulham, mycket tack vare togolesen Emmanuel Adebayor som avgjorde matchen redan i första halvlek med sina två mål. Togo missade att kvala in till slutspelet i Afrikanska mästerskapen, något som Arsenals fans säkert är tacksamma över. Tomas Rosicky gjorde 3–0 tio minuter före slutet.

Chelsea saknade sin ivorianske anfallsstjärna Didier Drogba desto mer i matchen mot Birmingham. Drogbas Elfenbenskusten är dessutom ett av de lag som väntas gå långt i mästerskapen där finalen spelas först 10 februari.

I andra halvlek fick Chelsea till slut igång anfallsspelet, men det dröjde till 79:e minuten innan Claudio Pizarro gjorde matchens enda mål. Peruanen nickade in en hörna bara två minuter efter att han fått gult kort för att ha försökt filma sig till en straff. I Birmingham, som hade flera bra lägen att ta ledningen i första halvlek, spelade Sebastian Larsson hela matchen på mittfältet.

Manchester United såg länge ut att få nöja sig med oavgjort mot Reading, men vann med 2–0. Wayne Rooney inledde målskyttet en knapp kvart före slutet. Carlos Tevez lyfte in bollen i straffområdet och Rooney skarvade den elegant vidare utom räckhåll för Marcus Hahnemann. Skytteligaledaren Ronaldo gjorde sitt 17:e mål för säsongen i slutminuten.

Manchester United är etta i tabellen på samma poäng som Arsenal, men med bättre målskillnad. Tabelltrean Chelsea är fyra poäng efter.

Övriga matcher: Blackburn–Middlesbrough 1–1, Portsmouth–Derby 3–1, Tottenham–Sunderland 2–0.

Resultaten:

Birmingham–Chelsea 0– 1 (0–0) 0–1 Claudio Pizarro (79).

Publik: 26567.

Tottenham–Sunderland 2–0 (1–0)

1–0 Aaron Lennon (2), 2–0 Robbie Keane (90).

Publik: 36070.

Reading–Manchester U 0–2 (0–0)

0–1 Wayne Rooney (77), 0–2 Cristiano Ronaldo (90).

Publik: 24135.

Portsmouth–Derby 3–1 (2–1)

0–1 Lewin Nyatanga (4), 1–1 Benjani Mwaruwari (38), 2–1 Benjani Mwaruwari (42), 3–1 Benjani Mwaruwari (55).

Publik: 19401.

Fulham–Arsenal 0–3 (0–2)

0–1 Emmanuel Adebayor (19), 0–2 Emmanuel Adebayor (38), 0–3 Tomas Rosicky (81).

Publik: 25297.

Blackburn–Middlesbrough 1–1

(0–1)0–1 David Wheater (13), 1–1 Matt Derbyshire (75).

Publik: 21687.