Hammarbys mardröm

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2008-04-20

Tre skador, en utvisning – och förlust

Tre skador – på 15 minuter. Och en utvisning.

Ett skadeskjutet Hammarby orkade inte stå emot Kalmar som satte 1–0 – i 93:e minuten.

– Otroligt tungt, säger Hammarbys målvakt Kristoffer Björklund.

Mikkel Jensen har nyligen kommit tillbaka efter nästan två års skadehelvete och i dag fick han äntligen chansen från start. Men efter 54 minuter linkade han ut och ersattes av Louay Chanko. En olycka kommer sällan ensam.

Chanko hann bara vara på planen i 13 minuter innan också han tvingades utgå med en skada. I en närkamp föll Kalmarspelaren Cesar Santin på Chankos vänstervad och Chanko kunde omöjligt spela vidare.

Skador och utvisning

Men det skulle komma mer. Ytterligare två minuter senare landade Suleyman Sleyman illa efter en luftduell och haltade av med en bristning i baksidan av ena låret.

Nog så? Icke då.

Eftersom Hammarby redan hade gjort alla sina tre byten tvingades laget spela med bara tio man – som blev nio i den 78:e minuten.

Björklund nära bli hjälte...

Claudio Dadomo drog på sig sitt andra gula kort i närkamp med Cesar Santin och visades ut. Matchen stod 0–0 och Sleyman insåg krisen och haltade in på planen med låret kraftigt lindat.

Kalmar hade redan tidigare haft ett flertal målchanser, men Hammarbys målvakt Kristoffer Björklund var strålande. Det såg ut att räcka hela vägen.

...men snuvades av Ingelsten

Men i tredje stopptidsminuten tryckte Kalmar in segermålet. Marcus Lindberg slog ett långt inlägg till Patrik Rosengren som spelade in bollen till Patrik Ingelsten som inte kunde missa det öppna målet.

– Det hände en del märkliga saker i andra halvlek. Hela laget blir påverkat när det blir som det blir. Men det är jättetungt, säger Kristoffer Björklund till ppv.

Björklund räddade segern mot Helsingborg senast och var strålande även i dag när Rami Shaaban sattes på bänken. Men vem som står mot Elfsborg på onsdag vill han inte spekulera i.

– Jag försöker att inte tänka på det, utan bara fokusera på fotbollen.