Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Olof Mellberg gjorde första serie A-målet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-19

Räddade oavgjort för Juventus

Olof Mellberg gjorde sitt första mål i serie A när Juventus och Lazio spelade 1–1. Och titelkampen tätnar.

– Inter får se upp, säger Juveförsvararen Nicola Legrottaglie.

Del Piero och Nedved gratulerar premiärskytten.ANDREAS SOLARO/AFP

På förhand en svår match: storlaget och ligasjuan Lazio på bortaplan.

Dålig start

Det började också dåligt för titeljagande Juventus. I den 25:e minuten sköt mittfältaren Christian Ledesma en till synes ofarlig frispark. Österrikaren Alex Manninger i Juve-målet missbedömde dock bollbanan fullständigt och bollen dalade in i bortre hörnet.

Fem minuter senare klev Olof Mellberg in i matchen på allvar. 31-åringen – högerback för kvällen – tajmade Alessandro Del Pieros hörna perfekt. Med en hård och välplacerad nick satte han kvitteringen. Svensken firade sitt första serie A-mål med en knuten näve.

Knappade in på Inter

Andra halvlek blev mållös och matchen slutade 1–1. Juventus knappade därmed in en poäng på serieledande Inter – som förlorade mot Atalanta.

– Det var en tuff match. Självklart ville vi ha mer med oss, men då måste vi förbättra oss. Inter får se upp, vi är fortfarande hungriga, säger mittbacken Nicola Legrottaglie till AP.