Här gör Zlatan självmål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-18

Inter krossades av Atalanta

Här är Zlatan Ibrahimovics nattsvarta eftermiddag.

Svensken styrde in en boll i eget mål, drog på sig ett gult kort för snack och Inter föll mot Atalanta med 3–1.

Zlatan nätade förvisso på tilläggstid – men det var en klen tröst.

Zlatan Ibrahimovic snackar till sig ett gult kort.

Tabellettan Inter kollapsade fullständigt i hällregnet på Atleti Azzurri-stadion. Det måste ha varit evigheter sedan de regerande mästarna släppte in tre mål på en kvart.

Mittenlaget Atalanta inledde målskyttet i 18:e minuten. En misslyckad nickrensning från Maxwell landade på Sergio Floccaris fötter. Floccari vände bort Ivan Cordoba och placerade in bollen i mål.

Zlatan frustrerad...

Tio minuter senare var det dags igen. Cristiano Doni sköt en frispark och Zlatan Ibrahimovic, som stod i muren, försökte skydda sig med högerhanden. Men det blev i stället att Zlatan styrde in bollen i eget nät bakom en maktlös Julio Cesar.

Det var dock inte slut där. Ytterligare fem minuter senare vräkte sig Doni fram och nickade Jaime Valdés inlägg i nät.

Zlatan Ibrahimovic var rejält frustrerad. Strax före pausvilan stämplade han Thomas Manfredini, men slapp varning.

...men fick näta

På vägen till omklädningsrummet lyckades svensken ändå snacka till sig ett gult kort efter en ordväxling med domaren Nicola Rizzoli. Det innebär att Zlatan är avstängd i nästa match.

Inters tränare José Mourinho försökte väcka sitt lag genom att avverka samtliga byten innan andra halvlek startade. Men effekten uteblev och i stället var det Atalanta som radade upp chanser.

Matchen såg ut att sluta 3–0. Men i andra tilläggsminuten höll sig Zlatan framme vid en hörna och petade in 3–1.