Danska mästarna Aalborg är klart för Champions League.

Sverige har inte haft något lag i prestigefyllda Champions League sedan 2000.

Danskarna däremot, de lyckas bättre.

Storlag väntar

Mästarna Aalborg är klara för den penningsinna turneringen efter 2-0-segern borta mot Kaunas från Litauen.

Andreas Johansson spelade hela matchen för sitt Aalborg och är nu, efter två tidigare försök med Djurgården under 2000-talet, äntligen klar för gruppspelet.

Där väntar storlag som Manchester United, Chelsea, Inter och Real Madrid väntar.

Aalborg hade en 2-0-ledning att gå på från hemmamötet och efter 0-0 i paus såg det bra ut för danskarna.

”Alla drömmer om Champions League”

Kaunas drog på sig två utvisningar och i andra halvlek kunde Kasper Risgaard sätta punkt med två mål under de sista tjugo.

– Alla drömmer ju om Champions League och det skulle betyda mycket för klubben ekonomiskt, men givetvis är det framförallt en utmaning och väldigt viktigt rent sportsligt, sa Andreas Johansson till sportbladet.se inför matchen.