Matchhjälte: Roman Pavlutjenko, som satte 2–1 på tilläggstid.

– Man behöver lite flax ibland, säger Redknapp.

Förutsättningarna när Harry Redknapp tog över Tottenham förra söndagen var sämsta tänkbara.

Under Juande Ramos ledning hade ”Spurs” bara tagit två poäng på åtta matcher.

Men Redknapp fick en succéstart med 2–0-seger över Johan Elmanders Bolton. Och i onsdags lyckades laget bragdartat få oavgjort i derbyt mot Arsenal efter att ha legat under med en minut kvar av ordinarie tid.

Olycklig Carragher

På lördagskvällen fick Tottenham en mardrömsstart när Liverpool gästade White hart Lane. Redan i tredje minuten spelade förre Tottenham-anfallaren Robbie Keane fram Dirk Kuyt som hängde in 1–0 för Liverpool.

Steven Gerrard hade sedan läge att utöka efter paus, men lyftningen tog i ribban.

Lycklig Pavlutjenko

I stället kunde Tottenham kriga sig tillbaka i matchen och med 20 minuter kvar kom kvitteringen. På en hörna från vänster gick Ledley King upp i en nickduell med Jamie Carragher och Liverpool-försvararen hade oflytet att nickskarva bollen i eget mål.

Men det var inte nog. På tilläggstid kom även 2–1-målet. Pepe Reina räddade David Bentleys skott, men Darren Bent fiskade upp returen och spelade in till Roman Pavlutjenko (ni vet ryssen som gäckade Sverige i EM) och han stötte in bollen i nät.

– Vi stod emot trycket och hade lite tur. Och när vi fick kvitteringen kom vi tillbaka på allvar, säger Redknapp.

Under Harry Redknapps ledning har Tottenham norpat sju poäng på tre matcher och lämnat jumboplatsen i Premier League.