Super-Mario avgjorde med två fullträffar

Publicerad 2011-12-12

Gomez blev matchhjälte och toppar nu skytteligan

Mario Gomez har gjort 15 mål på lika många matcher och toppar därmed skytteligan i Bundesliga. Med två nya fullträffar avgjorde han matchen för sitt Bayern Munchen som vann med 2-1 borta mot Stuttgart.

– Jag är i toppform, säger Gomez.

Mario Gomez, 26, har i årets Bundesliga nätat femton gånger och leder nu skytteligan. Under gårdagens match mot Stuttgart gjorde han två mål och avgjorde matchen. I och med segern leder nu Bayern Munchen ligan med tre poäng före Borussia Dortmund och Schalke 04.

– Jag är i toppform och gör det bra, säger han.

Andra varningen på fem minuter

Stuttgart tog ledningen i den sjätte minuten genom Gentner. Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Redan i den trettonde minuten höll sig Gomez framme på ett inlägg. I mitten av den första halvleken fick Stuttgarts Christian Molinaro sin andra varning inom loppet av fem minuter. Och med en man kort orkade de inte stå emot Bayern. Mario Gomez, som värvades från just Stuttgart 2009, gjorde sitt andra mål och segern var därmed ett faktum.

– När jag gör mål säger alla att jag är i min bästa form någonsin. Och när jag inte gör mål blir jag ifrågasatt om vad problemet är, förklarar Gomez, som påminner om att ligan inte avgjord förrän till våren.