Tre röda kort när Celtic fick skjuta upp guldfirandet

Celtic får skjuta upp guldfirandet.

Krislaget Rangers vann ett fult och dramatiskt Old Firm-derby med 3-2.

– Resultatet ger alla en kick, men det viktigaste är klubbens välmående, säger Rangers-tränaren Ally McCoist till AP.

Mikael Lustig fick inte gör Old Firm-debut. Den svenske landslagsbacken fick finna sig i en plats på läktaren när hans Celtic skulle försöka säkra ligatiteln.

Men ett Rangers som kämpar både mot svaga resultat och ekonomiska bekymmer lyckades förstöra guldfirandet.

Redan efter 11 minuter satte Sone Aluko 1-0 för Rangers efter en fin soloprestation. Hemmalaget fick sedan fick gott om hjälp av Celtic som efter 57 minuter var reducerade till nio man efter två röda kort.

Rysare efter reduceringar

Med två man mer kom sedan 2-0 och 3-0 i 72:a respektive 77:e minuten och matchen såg ut att vara helt punkterad.

Det var den inte.

I 88:e minuten fick Rangers i sin tur Carlos Bocanegra utvisad sedan han rivit ner Georgios Samaras i straffområdet. Scott Brown reducerade på den efterföljande straffen och sedan kom även 3-2 av Thomas Rogne på övertid.

Rangers höll dock undan och tog sin första hemmaseger i ett Old Firm på fyra försök.

Celtic leder trots förlusten ligan med 18 poäng före rivalen Rangers.