Dead man walking

Publicerad 2012-02-17

Inters dunderfiasko – nu krävs Ranieris avgång

Claudio Ranieri kan ha gjort sitt i Inter.

Under och efter den förnedrande 0-3-förlusten mot bottenlaget Bologna krävde hemmafansen 60-åringens avgång.

Klubbens president Massimo Moratti reste sig i sin tur och gick redan strax efter halvtid.

Inter såg ut att vara på gång efter derbysegern mot Milan och prestigevinsten mot Lazio. Men istället för ett lyft har det tippade topplaget stått för en genomusel start på februari.

Efter 0-1-förlusten mot Lecce i slutet av januari har Inter bara tagit en poäng på fyra matcher efter 4-4 mot Palermo, 0-4 mot Roma, 0-1 hemma mot seriejumbon Novara senast och nu förnedrande 0-3 mot 17:e placerade Bologna.

Visselorkan

Marco Di Vaio gjorde två mål inom loppet av en minut i slutet av första halvlek och i den 85:e minuten stängde Robert Acquafresca matchen med sitt 3-0-mål efter en soloprestation.

Redan under andra halvlek började fansen genom sånger kräva managern Claudio Ranieris avgång. När slutsignalen sedan ljöd förbyttes sångerna till en visselorkan mot 60-åringen och hans hemmalag.

– Vi måste analysera situationen eftersom vi släpper in mål vid första misstaget. Vi hade hittat en balans och taktisk enighet som var exceptionell men nu har vi förlorat den och måste diskutera vad som är den bästa lösningen, säger Ranieri enligt Football Italia.

Tänker du avgå?

– Nej, jag planerar ingenting. Vi alla alla enade i kampen för att hitta lösningen. Det är tufft att ta sig upp igen men vi måste.

Enligt Gazzetta dello Sport tröttnade presidenten Massimo Moratti redan strax efter halvtid. Först reste sig Inter-bossen från sin plats och såg, ståendes i trappan, på lagets krampaktiga spel innan han kort därefter lämnade arenan.

”Ber presidenten om ursäkt”

– Alla såg. Vi ger inte allt vi kan och går igenom en svår period just nu. Vi måste ta vårt ansvar och be vår president och våra fans om ursäkt. De försökte heja oss fram men sedan fick det tredje målet helt naturligt all deras frustration att koka över, säger Inters manager.

Ranieri tog över Milano-klubben i september 2011 men hans popularitet har dalat samtidigt som skriverierna om att italienaren sitter löst på tränarposten blivit allt mer intensiva. Enligt Mediaset är Luis Figo aktuell som ersättare på tränarposten.

För Bologna var segern inte bara en stor skalp utan livsviktig i bottenkampen. Laget kliver nu om Siena i tabellen och upp på 16:e plats. Inter faller i sin tur till sjätte plats, då Napoli slog Fiorentina med 3-0, och är fortsatt elva poäng efter ledande Milan.