Publicerad 2014-06-01

Mittag hjälte i Rosengård

Mittag rundar målvakten och skickar in 3-0.

Rosengård drar ifrån i toppen av allsvenskan.

När Anja Mittag lyfter in sitt tredje mål, Rosengårds femte totalt i matchen, i den 92:a minuten är slakten mot Kopparsbergs/Göteborg ett faktum.

– Vi gjorde en bra match, många mål, konstaterar Mittag efteråt.

Distinkta passningar, vassa avslut och ettriga försvarare. Damallsvenskans tabelletta Rosengård visade upp sig från sin allra bästa sida när Kopparbergs/Göteborg gästade under söndagen.

Efter ett inledande straffmål av Therese Sjögran handlade det mesta om forwarden Anja Mittag. Med aggressiva löpningar, starka dueller och en stor portion bollkänsla satte hon både 2-0 och 3-0 på ett alltjämt blekare Göteborg.

"Vi gjorde ju många mål"

Göteborg försökte, men fastnade allt som oftast redan på Rosengårds mittfält. Om Rosengårds anfallare visade upp ett briljant spel så gjorde det samlade försvaret detsamma. Bästa chansen kom i andra halvlek när Sara Lindén träffade stolpen, närmare än så var aldrig Göteborg.

I slutet av andra halvlek stänkte till slut Sara Björk Gunnarsdotter dit 4-0 på nick efter en hörna, och i matchens 92:a minut avslutade Mittag sin djupledslöpning med att lyfta bollen över Göteborgmålvakten Loes Geurts och in i mål.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi gjorde ju många mål, konstaterade hattrick-hjälten till TV4 Sport efter matchen.

Umeå krossade nykomlingen

Det bjöd på fler målrika matcher i damallsvenskan i dag. Umeå vann med hela 6-1 mot nykomlingen Eskilstuna. Även Piteå, Jitex och Örebro vann sina respektive matcher.

Rosengård drar nu ifrån till 18 poäng i tabellen, fyra poäng före Piteå och Umeå.