Salzburg/Stockholm. Malmö föll med 1-2 borta mot Salzburg.

Trots att Markus Rosenberg, 31, missade två kanonlägen i matchen.

– Två bra räddningar men också två dåliga avslut, säger Rosenberg.

Drömanfallet kom i den 13:e spelminuten.

Simon Kroon kom runt till höger och skickade in bollen i straffområdet till Isaac Kiese Thelin. Han klackade iskallt till Emil Forsberg, som spelade direkt vidare till Markus Rosenberg.

Gulácsi räddade Salzburg

Den 31-årige anfallaren fick ett jätteläge, men hans avsluta med vänsterfoten var för lågt. Red Bull Salzburgs målvakt, Péter Gulácsi, räddade skottet.

– På den första var jag inte riktigt beredd på att ”Foppa” (Emil Forsberg) skulle passa vidare den där. Jag tyckte han hade bra läge. Jag borde fått upp den lite högre, säger Markus Rosenberg.

Bara tre minuter senare dunkade Franz Schiemer in 1-0 till hemmalaget efter en rörig situation, där MFF förlorade flera dueller i straffområdet.

Salzburg gick sedan fram till 2-0 i början av andra halvlek.

”Paraden är smått vanvettig”

Med drygt 20 minuter kvar på klockan för MFF en bra chans till reducering. Kroon kom runt till höger och hittade in till Rosenberg, som var fri framför mål. Men återigen räddade Gulácsi skottet.

– Det där är ju mål, det där är ju mål, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.