Dagens namn: Lennart, Leonard

Henkes HIF utan udd

Publicerad 2015-04-08

Henrik Larssons Helsingborg strandade helt på Falkenbergs duktiga försvarsspel och hade svårt med passningar och skott i en slätstruken mållös historia på Olympia.

Matchen i allsvenskans andra omgång var Henrik Larssons premiär som manager för Hif på hemmaplan. Han hade gärna inkasserat tre poäng efter 0–0 mot Kalmar FF borta – men nu blev det samma visa på hemmaplan.

– Jag behöver tid att fundera på varför vi inte fått in bollen, sade Larsson och tillade:

– Men det är alltid speciellt att vara tillbaka på Olympia.

Ingen publikfest

När Larsson kom hem till Helsingborg 2006 förlorade han första hemmamatchen som spelare då Häcken överraskande vann inför nästan dubbelt så många åskådare som onsdagens 7 053.

– Visst vill man ha mer folk hit men det får vi förtjäna först. Folk vill se mål men vi måste bli mer beslutsamma när vi skjuter och göra det med precision.

En svag bakåtpassning höll på att ge Falkenberg en drömöppning. Pär Hansson, som var tillbaka i Helsingborgs mål rusade ut och sköt bort bollen men inte bättre än att den hamnade hos en Falkenbergsspelare som lobbade utanför. Då hade det gått en minut.

– Vi måste göra färre misstag. Det får vi gnugga.

Hemmalaget vände strax i ett rappt anfall men Anton Wedes avslut klarade Falkenbergs målvakt Otto Wartler.

Första 45 minuterna var ett ställningskrig med lika bollinnehav och med ett högt pressande Falkenberg. Tränaren Hans Eklund kan Helsingborg och Henrik Larsson är väl bekant med Falkenberg som han tränade i allsvenskan i fjol.

Bortdömt bortamål

Bästa målchansen kom efter en halvtimme och det var hemmalaget som snabbt gick framåt. Jordan Larsson serverade Calle Wede som sköt, fick bollen i retur och sköt en gång till och bollen slog i ribban. Minuterna senare var Larsson på hugget igen, passade en fri Robin Simovic som misslyckades helt och sköt utanför.

Falkenberg hade en boll inne på en hörna men målet dömdes bort efter fuffens i straffområdet.