Självmål räddade Spurs i sista stund

Publicerad 2013-04-27

Drömträffen såg ut att sänka Tottenham

Tottenham var på väg mot en katastrof i toppstriden.

Ett sent självmål från Wigans Emmerson Boyce räddade en poäng åt Spurs och nu är kampen om Champions League-platserna vidöppen.

– Att gå in i det här på femte plats är inte bra, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Gareth Bale.

I 89 minuter såg det ut att bli en miserabel lördag för Tottenham.

Efter att Gareth Bale pressat spanske målvakten Joel och karatesparkat in 1-0 till Spurs tog Wigan tag om matchen.

Först knoppade Emmerson Boyce in kvitteringen i elfte minuten, sedan levererade Callum McManaman ett mycket minnesvärt första Premier League-mål.

Smällde upp bollen

22-åringen tog emot en stenhård pass ute till höger om straffområdet, vände bort sin försvarare med en smart förstatouch och fullkomligt smällde upp bollen i nättaket med vänstern.

Wigans supportrar, som än en gång tvingas genomlida en bottenstrid, exploderade i ett unisont glädjevrål på DW Stadium.

Glädjen skulle dock förvandlas till ett besviket suckande då Tom Huddlestone, efter att Spurs haft oerhört svårt att skapa målchanser i andra halvlek, sköt en frispark som styrdes på samme Boyce in i mål. 2-2.

Öppet i toppen

Resultatet innebär att racet för att nå Champions League-spel mellan Spurs, Chelsea och Arsenal är vidöppet.

Tottenham  och Chelsea (med en match mindre spelad) har båda inkasserat 62 poäng, medan serietrean Arsenal har 63.

Wigan å sin sida ligger efter det sena självmålet fortfarande under strecket.

Manchester City slog tidigare i dag West Ham med 2-1 i en, trots de små siffrorna, säker insats.