Tillbaka från skada – då nätade Lionel Messi direkt.

Argentinaren avgjorde matchen på 15 minuter.

Nästa helg kan Barcelona säkra ligatiteln

Messi hoppade in och avgjorde.

Lionel Messi valde att bänka sig själv i semifinalreturen mot Bayern München tidigare i veckan. Den matchen förlorade Barcelona med 0-3 och argentinaren gjorde inte ens ett inhopp.

Till söndagens ligamatch mot Real Betis var han dock tillbaka – och det med besked.

Messi avgjorde matchen på egen hand med två nya fullträffar, varav den ena efter ett vackert kombinationsspel med Alexis Sanchez.

Hamnade i underläge

Men det började inget vidare för Barca. Dorlan Pabol chockade hemmapubliken redan i den andra minuten och Real Betis hade ledningen med 2-1 i halvtid efter att Alexis Sanches och Ruben Perez stått för ett varsitt mål.

David Villa prickade in kvitteringen i den 56:e minuten och direkt efteråt byttes han ut till förmån för Messi.

Fyra minuter efter inhoppet knorrade argentinaren in en frispark.

– Mot Athletic (Bilbao, Barcelonas förra ligamatch) fick han motståndarna att se ut som koner. I dag gör han det där frisparksmålet, det är bara att lyfta på hatten, säger Betis-tränaren Pepe Mel.

”Viktig spelare”

Målet innebar att Messi nu gjort mål i 21 raka ligamatcher – en bedrift som ingen annan spelare har lyckats med tidigare.

I den 71:a minuten fick han bollen serverad av Alexis Sanchez, efter mycket vackert kombinationsspel – och Messi kunde peta in 4-2 i öppen kasse.

– När Messi kommer in tillför han mycket till laget. Det motiverar oss andra och det är väl ganska uppenbart att han är en viktig spelare, säger Sanchez enligt AP.

Målet var Messis hans 46:e ligamål för säsongen, vilket innebär att han bara är fyra mål från fjolårets rekord.

Nästa helg, borta mot Atletico Madrid, kan Barcelona säkra ligatiteln.