Messi hattrick-hjälte i kaosmatchen

Publicerad 2012-10-21

Målregn när Barcelona slog Deportivo

Tre mål på 18 minuter, ett hattrick av Messi, en utvisning, en vacker frispark och ett oförklarligt självmål.

Barcelona vann en fullständigt galen match som hade allt mot ett hårt kämpande Deportivo La Coruna.

Resultatet skrevs till 5-4.

– Vi står här och svettas, sa C Mores Anna Brolin efter matchen.

Efter 18 minuter hade Barcelona gjort tre mål på nykomlingen Deportivo La Coruna, men det var bara en tredjedel av alla mål som lagen bjöd på i en match som Barça till slut vann.

Lionel Messi blev stor matchhjälte efter sitt hattrick på Riazor i Galicien, nordvästra Spanien.

Först drog den lille argentinare till med ett stenhårt skott efter en klack från Cesc Fabregas, sedan spelade samma Fabregas fram Messi i djupled som kallt satte bollen i stolproten.

Det tredje var kanske det snyggaste: en klassisk soloräd där Barcelonas talismaniske anfallare snurrade med Deportivos backlinje och placerade in bollen i nätet.

Albas oförklarliga självmål

Däremellan hann båda lagen med att göra en hel del vackra mål.

Deportivos Pizzi, som i första halvlek slog in en straff, satte rejäl spänning i matchen när han skruvade in en perfekt slagen frispark rakt upp i krysset som betydde 4-3.

Jordi Alba, som öppnade målskyttet i matchen, stod för ett av de vackraste målen när han försökte rensa ett inlägg i kamp med en Deportivo-anfallare och lyckades, näst intill oförklarligt, lobba Victor Valdes i Barça-målet.

Ett klassavslut i fel bur.

Målet innebar 5-4 och gav Deportivo hopp.

Tveksam utvisning

Javier Mascherano kunde ha blivit en syndabock för Barcelona.

Först orsakade han en straff efter en missad glidtackling, som kan ha skett precis utanför straffområdet, och sen drog han på sig en utvisning i en tveksam situation.

Men katalanerna stod, trots det knackiga försvarsspelet, Deportivos slutforcering bi och kunde åka hem till andra änden av Spanien med tre poäng.

Publiken på Riazor ställde sig efter matchen upp och applåderade sitt träget kämpande lag.

Senaste gången Barcelona släppte in fyra mål var 1 mars 2008 då Atlético de Madrid vann med 4-2.

– Det händer inte varje dag, konstaterade C Mores expert Tony Gustavsson.