Dagens namn: Orvar

Halmstad förlorade – trots drömstart

Publicerad 2013-04-21

”Sella” bakom säsongens snabbaste mål

Halmstad fick en kanonstart på Örjans Vall när Stefan Selakovic gjorde mål efter bara 21 sekunder.

Men gästerna förstörde festen och Kalmar vände och vann med 2-1.

– Det är klart att vi hade velat ha en bättre inledning, säger Halmstads tränare Jens Gustafsson till C More.

Det har varit en trög säsongsinledning för Halmstad i sin allsvenska comeback.

Inför matchen mot kalmar skrevs säsongens facit till tre oavgjorda matcher och en förlust, men hemma mot Kalmar ordnade man de bästa möjliga förutsättningarna för att ta den första trepoängaren.

Säsongens snabbaste

Hallänningarna sparkade av matchen och gick direkt upp i anfall. Efter ett blockerat försök tog nygamle Stefan Selakovic, värvad från IFK Göteborg i somras, emot bollen, skottfintade och satte dit vänsterfoten. Bollen smet in via stolpen och 1-0 var ett faktum – efter 21 sekunder. Säsongens snabbaste.

– Med vänstersläggan, skojade ”Sella” om sitt något tama skott i C More.

Kalmar är annars bekant med snabba mål: säsongen 2010 gjorde Daniel Mendes allsvenskans kvickaste mål genom tiderna när han, något turligt, gjorde 1-0 mot Helsingborg efter bara sex sekunder.

Kalmar vände

Kalmar vägrade  dock att förlika sig med en förlust och genom mål av Ismael Lima och Romario i andra halvlek vände man och vann matchen. Efter slutsignal var det nöjda Kalmarspelare som förenades i ett mindre kramkalas.

– Jag tycker att Halmstad började aggressivt, medan vi spelade naivt och inte var inställda på kampmomentet. I andra halvlek luckrar vi upp och vänder välförtjänt, säger Henrik Rydström till C More.

I och med segern kliver Smålandslaget upp på tredje plats i den haltande allsvenska tabellen, medan Halmstad parkerar precis över kvalstrecket på 13:e plats.