Inför matchen sa Zlatan Ibrahimovic att han vill värva Ivo Pekalski till Milan.

MFF-mittfältarens svar? En perfekt sista-sekunden-brytning – som fick ”Ibra” skadad och utbytt.

– Det är okej med vristen, jag behöver inte undersökas, säger Zlatan.

Malmö FF

Om Zlatan Ibrahimovic får värva en spelare i Malmö han vill ta med sig till Milan väljer han – Ivo Pekalski.

– Jag försöker locka honom till Milan, men det är en hemlighet, sa ”Ibra” med ett snett leende på presskonferensen inför matchen.

Frågan är dock om superstjärnan fortfarande står fast vid den åsikten.

När Zlatan sprang ifrån Daniel Andersson och bara hade Pekalski kvar att ta sig förbi, gjorde MFF-mittfältaren ner ”hemmasonen” och kom undan med bollen i behåll.

Utgick i 62:a

Men i samband med brytningen, som var helt enligt reglerna, skadade sig Ibrahimovic och publiken höll andan när stjärnan tog sig för vristen.

Efter en lång stund reste sig dock Zlatan och kunde spela vidare – men bara i en dryg timme.

Till stående ovationer byttes han ut i den 62:a minuten på grund av skadan, och fick en stor ispåse lindad runt vristen.

– Jag vrickade foten, halkade och kom snett. Det gör ont, men det känns okej. Jag tror inte att jag behöver undersökas, säger ”Ibra” till SVT.

– Jag tror det är lugnt.

Milan vann efter straffar

Antonio Cassano nickade in 1–0 för Milan i den 26:e minuten, men bara tio minuter senare svarade Malmös Jimmy Durmaz för ett drömmål när han pangade in kvitteringen via ribban.

I den andra halvleken, efter bara två minuter, satte 19-årige inhopparen Tobias Malm 2–1 inför en extatisk hemmapublik. Men med en minut kvar av ordinarie tid kvitterade Milans Kingsley Boateng och tog matchen till straffar – som italienarna vann.

Och Zlatan Ibrahimovic var trots allt nöjd med hemkomsten.

– Det var en fantastisk känsla att komma hem. På en skala 1–10 var det här 20, sa han till den samlade pressen efter matchen.