Boatengs bomber – vände 0-3 till seger

Publicerad 2011-10-23

Inhopparen gjorde hattrick på 14 minuter

Ett chockat Milan låg under med 0-3 efter 45 minuter mot nästjumbon Lecce.

Då byttes Kevin-Prince Boateng in och hämtade på egen hand in 0-3 till 3-3 under sina 18 första minuter på planen.

Mario Yepes fullbordade den osannolika vändningen med sitt segermål till 4-3 efter 83 minuter.

Med Zlatan Ibrahimovic från start hamnade 13:e placerade Milan i ett tidigt underläge mot nästjumbon Lecce. Redan efter fyra minuter skarvade Guillermo Giacomazzi in 1-0 för hemmalaget. Men det skulle bli ännu tyngre för gästerna från Milano

Filmade till sig straff

28 minuter in i matchen filmade Daniele Corvia till sig en straff när målvakten Christian Abbiati kastade sig efter bollen varpå Lecce-spelaren föll. Domaren gick på skådespelet och Massimo Oddo, utlånad från just Milan, slog in straffen till 2-0. Innan halvtid hann sedan även Carlos Grossmuller med att slå in 3-0 på ett chockat och närmast förstelnat Milan.

Då kom bytet som förändrade hela matchen. Redan i halvtid gjorde Milans tränare Massimiliano Allegri ett dubbelbyte då Kevin-Prince Boateng och Alberto Aquilani ersatte Massimo Ambrosini samt Robinho.

Fyra minuter senare gav det resultat när Boateng bombade in en hörnretur till 1-3 och efter 55 minuter kom nästa bomb från Boateng som återigen drog till med vristen till 2-3 i första krysset. I matchens 63:e minut fullbordade sedan 24-åringen sitt hattrick till 3-3 efter att ha tagit tillvara på en ny hörnretur.

Snabbast sedan 2006

Då hade Boateng bara varit på planen i 18 minuter och det äkta hattricket, som kom inom loppet av 14 minuter, är det snabbaste i Serie A sedan David Trezeguets på tio minuter för Juventus 2006.

– Vi gjorde mål direkt efter halvtid och red på entusiasmen från det för att ta oss tillbaka in i matchen. Det var en viktig seger på en svår arena, även om vi släppte in för många mål. Bytena var enda sättet att förändra matchen, säger Milans tränare Massimiliano Allegri.

Efter 83 minuter nickade Mario Yepes också in 4-3 och stängde den fullständigt osannolika matchen. På bänken pustade med all säkerhet hårt pressade managern Massimiliano Allegri ut efter tre otroligt viktiga poäng.

– Jag visste att den här truppen hade potentialen att klara av det. Efter halvtid, när Lecce tappade i intensitet, stod Milan för en fantastisk insats.