Bajrami med solomål och Wernbloom hjälte

Publicerad 2011-10-20

Svensk succé i Europa League

Malmö FF misslyckades men det finns svenskar som presterar i Europa.

Emir Bajrami bjöd på ett klassmål för sitt Twente och Pontus Wernbloom räddade oavgjort för AZ Alkmaar i Europa League.

Pontus Wernbloom blev stor matchhjälte för AZ Alkmaar då han med sex minuter kvar kvitterade till 2–2 hemma mot Austria Wien i Europa league. Samtidigt blev Rasmus Lindgren syndabock för Salzburg.

Låg under med 0-2

AZ Alkmaar låg under med 0–2, men tack vare ett självmål i 80:e minuten och Wernblooms nickmål på hörna fyra minuter senare fick Alkmaar poängen som innebär att holländarna ligger tvåa i Malmös grupp.

Även Emir Bajrami blev målskytt. Han gjorde 2–0 efter en soloraid när Twente besegrade Odense på bortaplan med 4–1.

Segern innebär att Twente ryckt åt sig en trepoängsledning i grupp K före Fulham.

Andreas Isaksson höll nollan när PSV Eindhoven tog tredje raka segern i grupp C efter 1–0 borta mot Hapoel Tel Aviv.

FC Köpenhamn kvitterade sent till 2–2 borta mot Hannover och ordnade en viktig poäng i grupp B.

Majstorovic bänkad

Daniel Majstorovic var återigen bänkad när Celtic spelade 1–1 borta mot Rennes. Båda lagen står fortfarande utan seger i grupp I. Udinese leder tack vare två sena mål mot Atletico Madrid.

Michael Almebäcks Club Brygge föll hemma mot Birmingham i grupp H med 1–2 sedan Chris Wood avgjort i tionde tilläggsminuten.

Tyngst var det ändå för Ramus Lindgren i Salzburg. Inbytt i 59:e minuten, varnad i 61:a, orsakad straff och utvisad i 75:e. Athletic Bilbao satte straffen och ordnade 2–2.