Pato och Neymar visade vägen

Publicerad 2011-07-14

Brasilien klart för kvartsfinal efter 4-2 mot Ecuador

Brasilien blixtrade till i natt.

Laget tog sig till kvartsfinal i Copa América efter klara 4–2 (1–1) mot Ecuador. Pato och Neymar stod för två mål var.

– Ett viktigt och härligt resultat, sa Pato.

Efter två raka oavgjorda matcher hade bolltrollarna från Brasilien pressen på sig i den sista gruppspelsmatchen.

En förlust hade inneburit ett rekordtidigt avsked från turneringen som brassarna vunnit åtta gånger genom åren.

Men det var aldrig någon fara – trots att Ecuadors stjärna Felipe Caicedo satte emot vid ett par tillfällen.

Pato inledde målskyttet

Pato gjorde 1–0 till Brasilien i den 28:e minuten efter en perfekt löpning och avslutning med pannan. Det vackra inlägget kom från vänsterbacken André Santos.

Felipe Caicedo, till vardags i La Liga-laget Levante, kvitterade med ett långskott som Brasiliens målvakt Júlio César borde tagit. Bollen fumlade César in under kroppen.

Men Brasilien var taggat och tryckte på i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Direkt i den andra halvleken slog 19-årige Neymar till. Ett instick från Paolo Henrique tog Neymar hand om och sköt distinkt in bollen i mål.

Pato hittade rätt

Tio minuter efter 2–1 hittade Caicedo rätt igen.  Ett nytt skott, inte heller det såg otagbart ut för César, slank in i nät.

Brasilien brydde sig inte nämnvärt. Två minuter senare, i den 61:a matchminuten, slog Milan-forwarden Pato till igen.

Efter ett skott från Neymar släppte Ecuadors målvakt Marceloa Elizaga en retur rakt framför sig och där dök Pato upp och stötte in bollen.

Sedan spädde Neymar på till 4–2 med en direktskarv efter ett superbt förarbete och inlägg av Robinho.

Segern gör att Brasilien vann grupp B på bättre målskillnad än Venezuela och ställs mot Paraguay i söndagens kvartsfinal.

– Det var viktigt för oss att få ett bra resultat och vinna gruppen. 4–2 är ett härligt resultat som ger oss mer självförtroende, sa Pato i en tv-intervju efter matchen.

Ecuadors äventyr i Copa América är slut för den här gången. Laget slutade sist i grupp B.