1–0 Michael Ballack (23), 1–1 Andriy Shevchenko (58, str).

Varningar, Milan: Seedorf, Gattuso.

Publik: 69 000 (Allianz Arena).

Domare: F. De Bleeckere, Belgien.

Matchen

Bayern tog omgående ett grepp om matchen och med ett fint kantspel började man sätta viss press på Milan. 1–0 kom genom en underbar halvvolley av Ballack och kort senare fick Makaay ett jätteläge till 2–0. Sedan hade Lucio och Pizarro ytterligare chanser och ledningen i paus var i underkant för ett dominant hemmalag. Milan ryckte upp sig markant i andra halvlek och efter Ismaëls onödiga hands kunde Shevchenko utjämna från straffpunkten. Milan var därefter närmast ett segermål men Rensing gjorde en fin räddning på ”Shevas” friläge.

Matchens lirare: Michael Ballack.

Bayern München

Rensing – Sagnol, Lucio, Ismaël, Lahm – Salihamidzic (58), Demichelis, Ballack, Zé Roberto (77) – Pizarro, Makaay (80).

Avbytare: Karimi (58), Scholl (77), Guerrero (80).

Milan

Dida (69) – Stam, Nesta, Kaladze, Serginho – Gattuso (85), Pirlo, Seedorf (90) – Kaká – Shevchenko, Gilardino.

Avbytare: Kalac (69), Vogel (85), Jankulovski (91).

Som förväntat en extremt låst och chansfattig

historia mellan två försvarsstarka lag. Matchen präglades av mittfältskamp och ständiga avblåsningar. Liverpool – utan en lindrigt skadad Gerrard från start – hade inte ett skott på mål under hela matchen och deras bästa chans var då Fowler var nära att komma åt ett långt inkast. Benfica var dock inte mycket bättre och man borde ha gjort något mer av alla sina fasta situationer. Sex minuter före slutet kom dock ett avgörande när Luisao vann en duell mot Hyypiä och nickade in Petits väl slagna frispark.

Matchens lirare: Luisao.

Benfica

Moretto – Alcides, Luisao, Anderson, Léo (87) – Robert (77), Petit, Beto (58), Manuel Fernandes, Simao – Nuno Gomes.

Avbytare: Karagounis (58), Nélson (77), Ricardo Rocha (87).

Liverpool

Reina – Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise – Luis Garcia, Sissoko (35), Xabi Alonso, Kewell – Morientes (78), Fowler (66).

Avbytare: Hamann (35), Cissé (66), Gerrard (78).

PSV Eindhoven 0 (0)

Lyon 1 (0)

0–1 Juninho (65).

Varningar, Lyon: Juninho, Diarra, Wiltord.

Utvisning, Lyon: Guivou (81).

Publik: 35 000 (Philips Stadion).

Domare: Kyros Vassaras, Grekland.

Matchen

PSV startade piggt och tvingade omgående Coupet till en klassräddning. Lyon bjöds därefter på två bra lägen efter misstag av Lamey och Gomes men man fick ej till avsluten. Alex avslutade sedan en händelserik första kvart med en stenhård frispark i ribban. Därefter började försvaren att dominera matchen. Efter paus skaffade sig Lyon ett grepp om matchen och Juninho gjorde logiskt 0–1 på en fräckt skruvad frispark som lurade Gomes. Efter målet drog sig Lyon tillbaka men PSV kom ingenstans mot Lyons defensiv – förrän i slutet då Coupet kom ut fel och inbytte Koné fick öppet mål men lyckades träffa stolpen.

Matchens lirare: Patrick Müller.

PSV Eindhoven

Gomes – Reiziger, Ooijer, Alex, Lamey – Culina (54), Simons, Cocu, Afellay (73) – Farfán, Vennegoor of Hesselink.

Avbytare: Aissati (54), Koné (73).

Lyon

Coupet – Clerc, Cris (46), Müller, Abidal – Tiago, Diarra – Govou, Juninho, Malouda – Carew (63).

Matchen

Arsenal svarade för en strålande laginsats och vann rättvist på Santiago Bernabéu. Reyes var nära att göra 0–1 redan efter två minuter och sedan dominerade gästerna fortsatt matchen mot ett svagt Real Madrid. Hemmalagets första klara chans tillkom först i den 33:e minuten – och då efter slarv av Senderos – men Lehmann gjorde en fin benparad på Beckhams avslut. Arsenal gjorde 0–1 direkt i andra halvlek genom en mycket stark prestation av Henry och sedan kunde Arsenal ganska enkelt kontrollera händelserna tiden ut.

Matchens lirare: Thierry Henry.