Fabregas matchhjälte mot Aston Villa

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-27

Men tvingades linka av planen

Cesc Fabregas blev tvåmålsskytt när Arsenal mötte Aston Villa.

Och då spelade han bara 27 minuter av matchen efter att han tvingades linka av planen.

Knäskadan revs upp igen och nu kan stjärnan tvingas vara borta från spel i tre veckor.

I minut 57 blev stjärnmittfältaren inbytt. Då stod det 0–0 i toppmatchen mellan Arsenal och Aston Villa.

Mållöst förblev det i sju minuter, sedan fick spanjoren nog.

Arsenal fick en frispark som Fabregas förvaltade. Bollen lyftes över muren och gick in vid den vänstra stolpen. Villas målvakt Brad Friedel var chanslös.

Lyckad comeback

Cesc Fabregas har varit skadad och vilade i Arsenals senaste match mot Hull. Idag blev det comeback för stjärnan och det räckte inte bara med ett mål för honom.

I den 80:e minuten sprang Fabregas i djupled. En perfekt slagen passning av Theo Walcott hittade fram till 22-åringen som lyfte bollen över Villamålvakten.

Tvingades gå ut

Fabregas var i händelsernas centrum och drog på sig en smäll som tvingade honom att gå av direkt efter målet. Han linkade av planen med en inte alltför glad uppsyn.

– Jag kände att jag gjorde det rätta genom att chansa, säger Arsene Wenger.

Den spanke mittfältsstjärnan röntgas under morgondagen. Men är det samma skada som rivits upp kan han vara borta i tre veckor.

Matchen punkterades när Abou Diaby gjorde 3–0 i den första tilläggsminuten.

Arsenal är nu uppe på en andraplats i Premier Legue.