Dagens namn: Viola

Syrianska bestulna på kvitteringsmål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-08

Sundsvall upp på kvalplats

Gif Sundsvall gick upp på kvalplats till allsvenskan efter 2–1 borta mot Syrianska i superettan på måndagskvällen. Christian Söderberg gjorde det avgörande målet i andra halvlek efter en rörig situation på en hörna.

– Målvakten går upp, men jag har ryggen till situationen. Sedan dimper bollen ner framför mig och jag slår bara in den, säger målskytten till TV 4 Sport.

Christian Söderström avgjorde mot Syrianska.

Syrianskaspelarna skrek på frispark, men tv-reprisen visade att en hemmaspelare tacklade bort målvakten Simon Nurme i situationen.

Dock skulle Södertäljelaget ha fått 2–2-målet godkänt. Michael Mensah kvitterade på ett friläge, men vinkades av för offside – felaktigt, enligt reprisen.

– Även domarna kan göra misstag. Men vi är besvikna, vi klarade inte av Sundsvall, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Misslyckad rensning gav friläge

Sundsvall ska inte skämmas för segern. Laget skapade flera bra chanser, även om Syrianskas mittback Rabi Elia bjöd på Sundsvalls första mål när han missade rensningen och gav Jonas Wallerstedt fritt läge från nära håll.

Ängelholm vann kvällens andra match borta mot Trollhättan med 2–1. Mattias Adelstam gjorde det matchvinnande målet på straff i slutet av andra halvlek.