Sebastian Larssons dubbelolycka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-25

Skadad när Birmingham missade chansen att säkra avancemanget

Sebastian Larsson lämnar matchen skadad.

Premier League-avancemanget hade varit klart vid seger. Men Preston vann med 2–1 mot Birmingham – och lagets svenske mittfältare Sebastian Larsson klev av skadad efter 54 minuter.

St Andrews var uppdukat till fest: tre poäng för hemmalaget Birmingham och laget hade spelat i Premier League nästa år. Och det var en galen match som senare utspelade sig.

Larsson klev av efter 54 minuter

Men svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson fick inte uppleva så mycket av det. Han klev av skadad efter 54 minuter. När han lämnade planen tog han sig åt axeln alternativt nyckelbenet. Men han fick se sitt lag ta ledningen genom Keith Fahey på nick tre minuter senare.

Dubbelutvisning

Kort därefter råkade Birminghams Lee Bowyer och Prestons Lee Williamson i luven på varandra ordentligt. Spelarna brottades och slet i varandra och domaren tvekade inte att ge båda två rött kort. Allt eftersom rann PL-avancemanget Birmingham ur händerna och i slutet av matchen kunde Preston både reducera (Paul McKenna, 69) och kvittera (Ross Wallace, 89).

Avgjorde – visades ut

1–2-målet från Wallace var en riktig frisparkskanon från långt håll. Och när bollen gick in blev målskytten så pass glad att han kastade av sig tröjan. Problemet? Han hade ett gult kort sedan tidigare och visades därmed ut. Chansen till spel i Premier League finns dock kvar för Birmingham. Laget ligger fortfarande på andra plats i the Championship och får ett nytt försök att säkra avancemanget nästa vecka.