Valencia avgjorde med delikatess

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-30

En delikatess avgjorde mötet mellan Valencia och Sevilla på Mestalla. I inledningen av den andra halvleken gav mittfältaren Juan Manuel Mata hemmalaget 1–0. Men matchen skulle som sagt avgöras med en läckerhet av absolut högsta fotbollsklass.

I den 79:e minuten drev mittfältaren Evér Banega upp bollen, med en yttersida hittade han fram till Pablo Hernández som med en halvlobb gjorde 2–0 bakom Sevillas målvakt Andrés Palop.

Atletico Madrid, som kvalificerade sig till Champions league, gick på en mina direkt i premiären. I bortamatchen mot Malaga, ett lag som i fjol slutade åtta i spanska ligan, blev det en klar förlust med 0–3.

Villarreal tog ledningen mot Osasuna genom Santi Cazorla efter drygt en halvtimmes spel. Men kvitteringen skulle komma. Sex minuter senare gjorde Pandiani 1–1, vilket även blev slutresultatet.