”Vet inte om den tar på mitt knä eller hans hand”

Helsingborg hakar på serieledande Malmö – och för det kan de tacka Gefles Emil Hedvall.

Målvakten stod för en supertabbe när han tappade in ett inlägg till 1–2.

– Ett av mina enklaste mål, säger vänsteryttern Imad Khalili till TT.

Annars började det bra för hemmalaget när Jakob Orlov slet sig loss från sin markering och nådde högst på en hörna i den 18:e matchminuten. Därmed gjorde han sitt första mål sedan slutet av maj.

HIF:s nye islänning Arnór Smárason utjämnade efter en dryg halvtimme med en välplacerad nick intill målvaktens vänstra stolpe.

Hedvalls supertabbe

Reservmålvakten Emil Hedvall – allsvensk rekordman med 119 matcher i rad på bänken utan att bytas in – kunde inte klandras för kvitteringen.

Men segermålet får han nog ta på sig.

I den 60:e minuten mötte Smárason bollen centralt i banan och hittade ut till Imad Khalili på vänsterkanten. Nyförvärvet slog ett svepande inlägg som Hedvall gick ut för att plocka ned. Men keepern fick aldrig grepp om bollen, utan råkade slå in den i mål med ena armbågen.

”Var där på mållinjen”

Framstörtande Robin Simovic tilldelades målet i den officiella statistiken.

– Jag vet faktiskt inte om jag var sist på bollen. Jag var där på mållinjen men om den tar på mitt knä eller hans hand vet jag inte, säger han till C More.

– Det viktigaste var att vi vann och hakade på i toppen.

Gefles bäste målskytt Johan Oremo klev av i mitten av första halvlek och klagade på huvudvärk efter att ha fått en armbåge i ansiktet.

Helsingborg ligger just nu tvåa i tabellen, tre poäng bakom serieledande Malmö som vann toppmötet med IFK Göteborg med 3–1.