43 000 åskådare får plats – jag såg 15...

Publicerad 2014-01-17

Oskar Månsson: En vinst är alltid en vinst

ABU DHABI. Vi fick samma huvudperson som i den första landskampen i fjol.

Erton Fejzullahu kom in och satte två snabba mål, vilket räddade ett annars blekt svenskt landslag.

Trots allt: en vinst är en vinst.

Även inför femton åskådare.

Oskar Månsson.

Ja, det var faktiskt inte många fler på läktarna än så, vilket gjorde att Zayed-stadion i Abu Dhabi kändes minst sagt ödslig.

43 000 personer får plats här.

När Moldavien mötte Norge häromdagen tappade de 1-0 till 1-2 och i kväll upprepade sig historien.

Men fram till Ertons mål var det inte mycket att skriva hem om.

Det är svårt att ha några förväntningar på en förstamatch för ett januarilandslag, men jag är ändå lite besviken på den spelmässiga insatsen. På förhand tyckte jag att det svenska laget såg rätt välkomponerat ut med tydliga lagdelar och gott om spetskvaliteter, men Moldavien var faktiskt bättre under stora delar av matchen.

Började minst dåligt

Som tur var vände Ertons med sitt inhopp.

Först tryckte han in en retur från nära håll efter ett svagt ingripande av Moldaviens målvakt på en Nabil Bahoui-frispark, därefter dubbelavslutade han på Emil Krafths fina inlägg vilket gav segermålet.

Djurgårdens anfallare har därmed gjort mål i två raka januariturnéer – ni minns väl bananskottet mot Nordkorea i fjol?

Matchen då, i korta drag:

Moldavien började minst dåligt och tog kommandot på mitten genom hårt spel som den fladdrige domaren från Bahrain allt som oftast tillät.

Det tog nästan tjugo minuter innan Sverige hade ett godkänt anfall vilket slutade med att en framstörtande Erdin Demir fick en hörna.

Därefter hände…ingenting.

Också en syn...

Det mest dramatiska under de första 44 minuterna var att Niklas Backman fick en smäll i ansiktet (ögonbrynet?) och att Nabil Bahoui slog en frispark som gick nån meter utanför.

Men just som domaren skulle sätta pipan i mun drog moldavernas nummer 11, ex-brasilianaren Luvannor Henrique, till med ett superskott rakt upp i krysset.

Andra halvlek fortsatte enligt samma mönster. Båda lagen försvarade sig hyggligt från mittfältet och bakåt men som bollförande lag kunde varken Moldavien eller Sverige skapa något.

Men på slutet så tröttnade moldaverna, som spelar tre matcher här nere på kort tid, och när Erton kom in med energi och finess tog Sverige över och vann.

Och nu, när jag skriver det här, gör tjugo svenska spelare vågen framför fyra svenska fans.